Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

HLN ONDERZOEK. Waarom onze testcapaciteit écht gecrasht is: “Terwijl de curve steeg, sloot de overheid testlabo’s”

Sinds deze week kunnen mensen zonder symptomen zich niet meer laten testen en in woonzorgcentra kan niet meer preventief gescreend worden. We varen met nog slechts één oog door de storm. De testcapaciteit zou gecrasht zijn omdat er te veel Belgen besmet zijn. Maar klopt dat wel? Wij doken in de cijfers, spraken met getuigen in de sector en ontdekten dat men niet de hele waarheid vertelt. Er had voldoende testcapaciteit kúnnen zijn, als de overheid zijn zaakjes op orde had.

58 reacties

  • bob jansens

    4 jaar geleden
    deze Vivaldi-regering is een schande... ze brengt geen symfonie maar kakofonie
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    Wie heeft beslist dat er geen spoedprocedure mocht komen voor de aankoop van materiaal voor het superlabo. Als dat "de regering" is, en dat vermoed ik want er worden geen namen genoemd, dan is dat de zoveelste valse noot in de vivaldipartituur. Schaf die federale regering af en laat de gewesten zelf hun beslissingen nemen.
  • Fons Maes

    4 jaar geleden
    Waarom worden deze feiten niet eens voorgelegd aan Van Ranst tijdens het journaal. Hij mag wel altijd zijn visie en opmerkingen op de gang van zaken geven maar blijkbaar mogen dergelijke kritische vragen niet gesteld worden. Maar hij mag wel iedere keer, onmiddellijk na het bekendmaken van nieuwe maatregelen, kritiek geven dat deze niet volstaan.
  • Henr Renmans

    4 jaar geleden
    We geloven niet meer dat deze regering dit gaat oplossen onkunde onkunde en nog eens onkunde met Minister van gezondheid op kop
  • Marinka Dumon

    4 jaar geleden
    Bij het bekijken van de dagelijks uitgevoerde testen tegenover de (theoretische) capaciteit van 20.000 schieten de tranen mij spontaan in de ogen. Waarom wordt dit in de journaals niet bevraagd ? Het is niet verwonderlijk dat een groot deel van de bevolking geen vertrouwen (meer) heeft in de Belgische regering(en). Het uitstelgedrag van overheid is onacceptabel ! Graag meer kritische berichtgeving zoals deze.