Het is pas sinds enkele dagen mogelijk om take-away te gaan halen in Israël.
Volledig scherm
Het is pas sinds enkele dagen mogelijk om take-away te gaan halen in Israël. © AFP

Tweede lockdown in Israël was iets milder maar veel efficiënter: welke lessen kunnen wij daaruit trekken?

Israël is als eerste land ter wereld opnieuw in een strenge lockdown gegaan. En opmerkelijk: hoewel de teugels deze keer iets losser gelaten werden, zijn de curves sneller gedaald. Valt er voor ons land iets te leren uit die aanpak? Volgens Eran Segal, wetenschapper aan het befaamde Weizmann-instituut, zijn er vooral verschillen te noteren tussen de verschillende bevolkingslagen. En de scholen ziet hij toch ook liever gesloten.

7 reacties

  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    De regering kan van elk ander land leren. Om de paar dagen komen ze met iets anders voor de dag. Ze denken dat ze het probleem moeten oplossen als het zich voor doet maar beseffen of durven niet anders dat ze dan te laat zijn. Terwijl de specialisten smeken om verandering omdat de ziekenhuizen en verpleging het niet meer aan kunnen. 
  • Luc Verhaert

    4 jaar geleden
    Meten is weten en dus per bevolkingsgroep durven meten, neen niet om te stigmatiseren, wel om te weten en dus om mensenlevens te redden, uit welke groep dan ook. De meeste politiekers durven dit echter niet uit te spreken met als gevolg dat bevolkingsgroepen nu naar mekaar wijzen. Stupid.
  • Henk Hugaerts

    4 jaar geleden
    Belgie zal blijven aanmodderen, met vele opnames in ziekenhuizen, ziekteverlof, terug losser curve omhoog terug strenger en ga zo door. De kosten voor sociale zekerheid zullen ongezien oplopen.
  • Peter Van Roy

    4 jaar geleden
    Iets makkelijker als je grenzen afgesloten zijn Kan je dus zeker niet met een land als België vergelijken
  • Philippe Stevens

    4 jaar geleden
    Komt hier ook nog wel maar ze moeten eerst nog wat vergaderen en vergelijken met elk ander land op de planeet en dan nog wat vergaderen en dit maal 10 om dan toch een lockdown in te voeren , Belgisch beleid zit nu eenmaal vol met onbekwamen en wereldvreemden die enkel uit zijn op macht en eigenbelang .