Het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in het centrum van Luik sloot in maart de deuren.
Volledig scherm
Het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in het centrum van Luik sloot in maart de deuren. © Google Maps

Burgemeester Luik wil leger inzetten voor veldhospitaal op beoogde Fedasil-locatie

LUIKBurgemeester Willy Demeyer van Luik speelt met het idee om het leger in te zetten voor het opzetten van een “veldhospitaal” om de coronacrisis in goede banen te leiden.  De PS’er denkt daarbij aan het voormalige Sint-Jozefziekenhuis. In Luik blijft het coronavirus pijlsnel om zich heen grijpen.

9 reacties

  • lieven de ly

    4 jaar geleden
    als je leest wat daar gebeurt, zeer erg.de gouverneur, burgemeester en schepen zouden direct ontslag moeten nemen en opgepakt worden voor nalatigheid tegen de bevolking een echte schande is het .waarom is het zo ver gekomen het was te voorspellen als je zag wat in Antwerpen gebeurde. heel erg voor die mensen.
  • Sara Vanuytsel

    4 jaar geleden
    Altijd de Walen he,volgens de Vlaming.we hebben een zware piek nu kwa besmettingen maar dat is normaal he verlof periode is gedaan Wallonië trekt nu veel toerisme aan van Nederland frankrijk Duitsland en ook Vlamingen denk je dat het daar geen gevolg van kan zijn. Kijk in maart waren er in Wallonië weinig besmettingen omdat er opdat moment geen verlof was. Denk daar eens over na
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Alhoewel de PS antimilitaristen zijn gebruiken ze het leger wanneer het hen goed uitkomt.Flahaut was 2x MOD en zorgde ervoor dat de belangrijkste/grootste eenheden naar Wallonië verhuisden.Vlaanderen moest genoegen nemen met de kruimels.De Medische Component is vanwege de platte besparingen niet in staat om een compleet operationeel veldhospitaal te bouwen laat staan te bemannen!Drie vierde van het militaire hospitaal te NOH staat leeg en er zijn nog een handvol militaire artsen!
  • WILMA ULRIX

    4 jaar geleden
    En ondanks het dreigende tekort aan bedden op de intensive care, wordt minister Wilmes op de intensieve opgenomen alleen maar “ om haar permanent op te volgen”. Dus kennelijk is er nog plaats zat. Of zou het zijn dat ministers ook als ze ziek zijn meer rechten hebben dan gewone burgers?
  • Robert Hulsman

    4 jaar geleden
    Wanbeleid waar wij als vlaming weer voor mogen opdraaien. Dus nu mogen wij de asielzoekers nog opvangen die daar voorzien waren zodat ze daar hun zieken kunnen leggen. Dit gaat er echt over. Ik zeg spade in de geond steken en het Waalse land afsteken en afduwen!