Elio Di Rupo (PS), Alexander De Croo (Open VLD) en Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Elio Di Rupo (PS), Alexander De Croo (Open VLD) en Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Wel verstrengingen, geen lockdown

Het Overlegcomité zou pas vanmiddag samenkomen, maar de ministers staken gisteravond - vanop afstand - al de koppen bij elkaar. Er werd beslist dat er opnieuw in lege stadions gevoetbald moet worden. Een algemene lockdown komt er voorlopig niet.

28 reacties

  • Eric De Graef

    3 jaar geleden
    Op Be-alert lees ik dat indoor evenementen met minder dan veertig mensen gewoon mogen doorgaan ZONDER afstandsregels!? Een cursus volgen met 39 mensen in een afgesloten ruimte kan dus zonder gevaar, maar het hoger onderwijs moet via tele onderwijs. Dat is ofwel een communicatiefout, ofwel vervalt ook deze regering weer in inconsequente maatregelen.
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Ik wordt het geklaag over vrijheid en corona moeheid en recht op ontspanning zo moe. Als de mensen toch geen zelfbeheersing hebben om zoveel mogelijk in hun kot te blijven zorg er dan tenminste voor dat ze de regels respecteren. Maw zero tolerantie, strenge controles en véél strengere boetes overal en altijd.Zonder lockdown is dit de enige manier om het gedrag aan te passen. Met onze bourgondische levensstijl en gebrek aan doorzettingsvermogen zijn we koploper in het aantal besmettingen.
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Ben blij dat ze gezond verstand gebruiken en geen lockdown in voeren want dat is waanzin.
  • steven de cock

    3 jaar geleden
    Ik vrees dat de enige oplossing zou zijn dat we het land voor drie weken stil leggen, boodschappen enkel tijdens winkeluren en max 2/week toegestaan of laten leveren aan huis, als alles stilligt kan je gerust een avondklok inleggen vanaf 20u! tot 9u smorgens. Verder contacten zo veel mogelijk vermijden of beperken zoals het nu is maar als die avondklok om 20u al ingaat is er een minimum aan contact. Die drie weken, alle grenzen sluiten, niemand binnen of buiten het land!
  • Rachel Cousse

    3 jaar geleden
    Voor diegene die het maar niet willen begrijpen, een volledige lockdown zou echt baat hebben, zo hebben we veel meer kans om sneller terug normaal aan het werk te gaan, naar school, en niet te vergeten, naar restaurant, op café, op vakantie en gaan feesten :( Als er geen Lockdown komt blijven we nog maanden aanmodderen, helaas gaat voor velen geld en plezier voor onze gezondheid. Maar (Corona) zieken brengen toch ook niets op ? En op de duur worden we dat misschien wel allemaal.