Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Fiscus jaagt vaker op rekeningen van wanbetalers

De fiscus heeft vorig jaar een recordaantal bankrekeningen van belastingplichtigen ingekeken. Hij wil achterhalen achterhalen of mensen met belastingschulden ergens nog een rekening verbergen, om er dan beslag op te leggen, schrijft De Tijd vrijdag.

9 reacties

  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Met andere woorden: de fiscus jaagt liever op personen die het reeds extreem moeilijk hebben in plaats van op de grote internationals. 
  • ludo vc

    4 jaar geleden
    de fiscus jaagt op alles wat nog te stelen valt van de kleine man , de grote vissen laat men ongestoord hun gang gaan , het is niet meer normaal
  • Bruno willems

    4 jaar geleden
    Gaan ze de rekeningen van onze politiekers ook controleren en oud politiekers want zou ze geen eten willen geven die met een buitenlandse rekening
  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Bij de rijke en de internationals gaan ze niet kijken, allerlei constructies opgezet om niet te moeten betalen, ja bij de kleinsten kan je makkelijker alles controleren, die storten niet naar het buitenland, allez de belgen toch niet.
  • roger gilis

    4 jaar geleden
    Mijn echtgenote is meer dan 66% werkonbekwaam sedert 2007. Bij haar pensionering in 2013 hebben we het eenmalig opgesteld attest verstuurd samen met de belastingsaangifte in 2014. Eind 2014 brief gekregen dat ze het attest niet vonden en dus opnieuw verstuurd. In 2016 opnieuw hetzelfde, daarop gebeld met het belastingskantoor en wonder boven wonder vonden ze opeens het fameuze attest. Gisteren opnieuw van dat, attest niet gevonden. Dus voor de zoveelste keer het attest opnieuw opgestuurd!