Archiefbeeld. In juni werd het gevandaliseerde beeld van Koning Leopold II in Gent van zijn sokkel gehaald. (30/06/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. In juni werd het gevandaliseerde beeld van Koning Leopold II in Gent van zijn sokkel gehaald. (30/06/2020) © BELGA

Gemeenten krijgen handleiding omgang met koloniaal verleden

De lokale besturen krijgen vrijdag een handleiding voor hun omgang met controversiële standbeelden en andere verwijzingen naar het koloniale verleden in de publieke ruimte. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.

5 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Hoe de politiek zichzelf in stand houd. Een handleiding, hoe omgaan met het verleden ! Het verleden is het verleden, koloniaal of niet, laat het verleden met rust. Er zijn altijd wel mensen die een stok vinden om mee te slaan. En dan wordt er een politiekerke wakker. Mijn kop kan de krant halen hé !
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Als we nu eens de streep doortrekken tot de huidige politiekers is er niet veel verschil.Nu doen ze zelf niet meer zoals vroeger maar laten het doen,maar dat wordt nu “zaken doen”genoemd.
  • Kritof Torfs

    3 jaar geleden
    Hoeveel heeft dit weer gekost, en het dient tot niets. Naar mijn mening is de meerwaarde zelfs negatief.
  • Raoul Van Bulck

    3 jaar geleden
    Dat er toen der tijd mistoestanden gebeurden dat zal wel zijn. Maar zijn al die bedoelde misbruikte landen er heden ten dagen op vooruit gegaan? Dezelfde toestanden van toen zijn nog steeds hetzelfde, alleen zijn het nu de eigen zakken politieke, stammen vullende leiders die  die de bevolking onder de knoet houden met de nu nog zelfde wantoestanden van het koloniaal verleden. Zij die hun heil in één van onze democratische? landen gezocht hebben omwille van ? reden stellen dat verleden aan de kaa
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter een deftige coronahandleiding krijgen! Wat een onzin weeral! Aan het verleden kan je niks meer veranderen, de toekomst daarentegen... Heeft men momenteel tijd om zich met dergelijke zever bezig te houden? Schandalig!