Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Viroloog Steven Van Gucht: “We evolueren deze week richting 20.000 besmettingen per dag”

De coronacijfers blijven onrustwekkend toenemen in ons land en volgens viroloog Steven Van Gucht gaan we waarschijnlijk richting 20.000 gevallen per dag. En er is nog meer slecht nieuws: het aantal besmettingen bij de oudsten gaat steil de hoogte in.

52 reacties

  • Willy Haesendoncks

    4 jaar geleden
    In China is de pandemie volledig voorbij en bouwt men kerncentrales om de co2 uitstoot te verminderen.In België zal de pandemie er toe leiden dat de lonen/pensioenen niet meer betaald kunnen worden en men gaat de kerncentrales afbreken zodat de energiefactuur onbetaalbaar wordt.i.d.d. een volledige lock down is de oplossing samen met een stop op de kernuitstap.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Ja Cris Verwilligen een lockdown is nodig. Als het moet zullen we samenwerken. Geld is relatief is enkel een ruilmiddel. Economieën draaien ook zonder geld dat was vroeger ook zo. Zorg en voedsel zijn de belangrijkste dat ze draaien. Daar wil ik zelf als vrijwilliger aan meewerken! Tot als onze cijfers zakken naar 0. 
  • Cris Verwilligen

    4 jaar geleden
    De beste oplossing is idd degene van de heer van reeth. Aparte uren voor de ouderen en de zwakkeren. Zou al wat schelen. En voor de lockdown liefhebbers, we zitten er de facto al in. En wat als de staat geen inkomsten meer heeft omdat alles dicht is? Gaan de ziekenhuizen gratis werken dan? 
  • Roger Versavel

    4 jaar geleden
    Het is ook niet allemaal kommer en kwel. Ben zelf positief geweest, net als mijn vrouw, en buiten wat vermoeidheid en hoofdpijn gedurende enkele dagen gaf dit niets ergs. En zo zijn dus het overgrote deel van de besmettingen waarschijnlijk.
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Een heel uitzonderlijk land is België . We hebben 11 miljoen experten en virologen en die moeten allemaal hun zegje doen. Ik denk er het mijne van en ben zo voorzichtig mogelijk, verblijf al 10 maanden in quarantaine,werk van  thuis,laat zoveel mogelijk boodschappen thuisbrengen. Ik heb geen politici nodig om me te beschermen .