Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).
Volledig scherm
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). © Photo News

Minister-president Vervoort: “Crisis slaat gat in Brusselse begroting van 2020 en 2021”

BrusselDe coronacrisis slaat een diep gat in de Brusselse begroting voor dit en volgend jaar. Voor 2020 zal het begrotingssaldo met meer dan 1,5 miljard negatief zijn. In 2021 is het begrotingstekort met 1,5 miljard iets lichter. Dat was de boodschap van minister-president Rudi Vervoort (PS) in zijn beleidsverklaring voor het Brussels Parlement.

5 reacties

  • Els Martin

    4 jaar geleden
    Brussel hoeft geen regering, deze constructie is een politieke draak en we doen maar verder met hautaine, wereldvreemde politici. Daarbovenop een pk pretentie en chronisch gebrek aan respect voor de Vlaamse taal maar Vlaamse centen zijn welkom. Opdoeken die handel!!
  • patrick tamsyn

    4 jaar geleden
    Mijn schrik van wat ons te wachten staat in Vlaanderen met Ecolo/Groen en SPa/PS zowel in de Brusselse, Waalse als in de federale regering wordt hierbij bevestigd. Vlaanderen zal bloeden om Franstalig België nog linkser om te vormen. Wat Brussel zelf betreft, is een stadstol de eerste stap die niet verstopt kon worden. Het gat in de hand van Franstalig België wordt steeds groter. 
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Ja. Geen beleid, niemand mag het non-beleid en gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef van deze persoon in vraag stellen, maar daar komt het opgestoken handje al. 19 eigenzinnige burgemeesters en dan nog een niveau daarboven dat niets doet - een “tewerkstellingscel”. Een dure dan wel, tijd voor efficiëntie en dan hebben ze zelfs nog overschot.
  • Alain Fastenaekels

    4 jaar geleden
    Brussel is al jaren verlieslatend en daar heeft de crorona niets mee te maken ,een degelijk bestuur zou wel eens het verschil kunnen maken . 
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Het zal niet alleen de crisis zijn , hun beleid van uitdelen en inkomsten zoeken op een ander zal ook wel meespelen. En dan nog hun beleid om de werkende mens weg te pesten uit Bxl. Als telewerken echt ingeburgerd geraakt gaan ze nog slechter tijden tegemoet in Bxl.