Illustratiebeeld uit Brugge, waar de winkelstraten ook al betere tijden gekend hebben.
Volledig scherm
Illustratiebeeld uit Brugge, waar de winkelstraten ook al betere tijden gekend hebben. © Florian Van Eenoo Photo News

Winkeliers in stadscentra kreunen mee onder sluiting horeca: “Overheid moet helpen, anders wordt dit groot debacle”

De winkelstraten ogen leeg, bezoekersaantallen en omzetcijfers dalen zienderogen. De winkeliers in onze provinciehoofdsteden zien mee af door de sluiting van de horeca en gaan de toekomst met veel zorgen tegemoet. “De totaalervaring van shoppen in de stad valt helemaal weg”, klinkt het in koor.

28 reacties

  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Dit lijkt op een georganiseerde liquidatie operatie, gevoed door de media.Wanneer de verhouding gezondheid, economie en maatregelen niet in evenwicht wordt gehouden, is het afgelopen met dit land . Heel veel respect voor iedereen in de zorgsector die zich te pletter werkt, terwijl het testsysteem is ingestort, steden en gemeenten getto's worden en men iedereen de stuipen op het lijf jaagt.  Er is , op termijn, geen sociale zekerheid nog mogelijk zonder economie. 
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Iedereen krijgt verlies door deze corona, winkels, zelfstandigen, werkmensen maar ook gepensioneerden want straks zal alles duurder worden en kan iedereen minder kopen met hetzelfde inkomen, maar wie zijn leven niet is verloren is nog altijd heel rijk en kan opnieuw proberen op te bouwen, de mensen hadden vroeger meer schrik van AIDS dan van corona, dat begrijp ik niet, ze gingen iemand met hiv ontwijken en zeker niet aanraken, en nu....
  • Ben Strauven

    3 jaar geleden
    Geen hulp genoeg mensen uitgeperst met hun woekerprijzen zoek nu maar echt werk
  • Peter Backx

    3 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er op dit forum reacties van mensen die waarschijnlijk geen inkomen verlies hebben en dan nog uithalen naar winkeliers.Er moesten zich schamen.
  • Veerle De cock

    3 jaar geleden
    Ben hier in Spanje waar alles open is .houden ons aan de regels .hier zijn vele overlijdens maar ze laten de economie niet stoppen .gaan op restaurant en winkelen zoals het altijd al is geweest .maar dit kan niet in België omdat er experts en virologen zijn die alles naar hun hand willen zetten ..dus zou het beter zijn dat die in Lockdown zouden gaan .of het zwijgen opleggen .te Cru om te publiceren zeker
  1. Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”
    PREMIUM

    Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

    “Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.” Hoe zit het nu echt? Moet Simon de extra kost betalen of niet?
  2. Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”
    PREMIUM

    Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”

    “Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog een groot raadsel. De man laat twee zonen na. “Bergbeklimmen, parachutespringen... Hoe groter de uitdaging, hoe liever dat hij het had”, zegt z’n vrouw.
    Tielt