Pretparken hopen op aangepaste steunmaatregelen: “Vorige keer kregen we dezelfde steun als een broodjeszaak”

 ©  Thijs Pattyn

Bron: BELGA

Verschillende pretparken hopen dat er met de verplichte sluiting ook aangepaste steunmaatregelen komen voor pretparken. Dat blijkt vrijdag uit verschillende reacties aan Belga na het Overlegcomité. De pretparken willen steun op maat om de sluiting te kunnen overbruggen.

Pretparken kregen tijdens de vorige verplichte sluiting dezelfde compensatiepremie als bijvoorbeeld horecazaken. Dat is volgens verschillende pretparken een maat voor niets. “Wij kregen dezelfde steun als pakweg een broodjeszaak of een klein café. Dat is niet in proportie en dat helpt ons niet om de zware verliezen te verwerken”, zegt directeur van Boudewijnpark Brugge Lars van den Ham.

Ook collega’s Steve Van den Kerkhof van Plopsa en Stefaan Lemey van Bellewaerde delen die mening. “Als een donderslag bij heldere hemel”, noemt directeur Stefaan Lemey de beslissing van het Overlegcomité. “We begrijpen de beslissing niet en hadden het ook niet zien aankomen omdat we heel hard hebben geïnvesteerd in veiligheid. Waren die investeringen dan voor niets? “. De pretparken zien met de herfstvakantie in zicht dan ook een belangrijke halloweenperiode in het water vallen. Daarom hopen de pretparken op aangepaste steun. “We gaan een moeilijke periode tegemoet en hebben steun nodig om die periode door te komen. Die steun moet op maat van de pretparken zijn”, aldus Lemey.

Bovendien zijn de pretparken teleurgesteld dat dierentuinen ook deze keer mogen openblijven. “Ik vind de situatie ernstig dus er moet iets gebeuren. Maar dan moet er één lijn worden getrokken in de maatregelen. In een dierentuin schuiven mensen ook aan om populaire dieren te zien. Ik zie het verschil met een pretpark niet”, zegt Lars van den Ham van Boudewijnpark. Voor het Boudewijnpark in Brugge is het daarnaast voorlopig niet duidelijk of de dolfijnenshows mogen doorgaan. “Wij hebben ons aan het protocol voor theaters gehouden, maar we zijn deze keer geneigd om een lijn te trekken in de maatregelen en ook het dolfinarium te sluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen