AFP
Volledig scherm
© AFP

Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).

  1. Zelfs de dioxinecrisis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?
    PREMIUM
    Portret

    Zelfs de dioxinecri­sis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?

    Naast elke Aldi een Renmans. Zo slim was Henri Renmans (86) die er sinds 1980 zijn brood en beleg mee verdiende. Dinsdag overleed de oervader van ’s lands bekendste beenhouwerij, die op haar hoogtepunt 349 winkels telde. Hoe kon Renmans uitgroeien tot een begrip en wat heeft die andere supermarkt, Colruyt, daarmee te maken? “Hij heeft altijd veel respect gehad voor de mensen die voor hem werkten”, zegt zoon en huidig CEO Rik Renmans aan HLN.
  2. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren