© ATV

Losada ziet Beerschot niet als favoriet in de derby: “Antwerp staat verder dan Beerschot”

Hernan Losada staat met Beerschot één puntje hoger dan Antwerp in het klassement, maar schuift de favorietenrol met plezier naar de buren uit het noorden van de stad. “Antwerp is de grootste, Beerschot de mooiste.”

Koen Frans

“Kijk naar de feiten. Zij zijn een vaste waarde geworden in PO1, wonnen de beker en spelen Europees. Antwerp heeft een brede en sterke kern. Ik vind trouwens dat ze onder Leko ook goed voetbal brengen. Het is meer dan alleen maar power”, zegt Hernan Losada op de clubwebsite.

Hij gaat zelfs nog verder: “Ik durf te zeggen dat Antwerp verder staat dan Beerschot. Hun kern, hun budget, hun stadion, zij hebben de laatste jaren enorme stappen gezet en zijn een topclub geworden. Ik durf dan ook gerust te stellen dat op dit moment Antwerp de grootste is. Beerschot is de mooiste. Daar is ook niks verkeerd mee. Zeven jaar geleden was Beerschot een club in eerste provinciale. Wij schrijven ons eigen verhaal. En dat is een heel straf verhaal. Op onze manier, stap voor stap, willen wij in de komende jaren ook weer aansluiting krijgen bij de top.”

Losada heeft zijn ploeg zo optimaal mogelijk klaargestoomd voor de derby. “Wij spelen op dit moment met vertrouwen en kijken ongelooflijk uit naar die derby. Wat in ons voordeel speelt, is het hogere aantal Belgen. Zij begrijpen waar het om draait in zo’n derby. Ik heb geen truken nodig om hen te motiveren. Dit is een club en een groep die 1B heeft meegemaakt. Als deze spelers zich week na week konden opladen voor, met alle respect, matchen tegen ploegen als Lommel en Roeselare, dan zal dit ook wel geen probleem zijn”, zegt Losada nog.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners