© Sven Dillen

Pakistaan moet slachtoffer ruim 100.000 euro betalen na extreem brutale verkrachting en foltering

De 28-jarige Pakistaan Adnan S. die in maart 2014 een vrouw (28) uit Herk-de-Stad folterde, verkrachtte en voor dood achterliet, moet haar 100.871 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de Hasseltse strafrechter vrijdag beslist.

GeHo

In het bedrag zit onder meer 25.000 euro morele schade en 20.100 euro economische ongeschiktheid vervat. Eerder kreeg de man al 15 jaar cel voor de feiten, maar het hof van beroep in Antwerpen trok de straf op naar 20 jaar.

Nadat hij op het proces tegenstribbelde, ging de twintiger vrijdag in de rechtbank akkoord om de som te betalen. Vraag blijft of de dader het bedrag ooit zal kunnen betalen. Het slachtoffer kan mogelijk nog een beroep doen op het Slachtofferfonds. De veroordeelde vluchtte immers uit Pakistan en vond in België werk als stalknecht in de manege van de vriend van het slachtoffer. Daar leerde hij haar kennen om haar later in het donker te verrassen en in een auto mee te sleuren. Vervolgens knevelde, verkrachtte, sloeg en onteerde hij haar door op de vrouw te urineren. Hij liet de jonge vrouw voor dood achter aan een weide waarna ze alsnog hulp in de buurt wist in te roepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer