Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Vlaanderen gaat dan toch investeren in sneltesten. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en de Vlaamse regering kopen 4 miljoen sneltesten. De eerste lading zou midden november al aankomen. De hamvraag is nu waar ze juist zullen worden ingezet. De grote lijnen van de strategie zijn al bepaald, maar experts twijfelen voorlopig nog of ze de sneltesten kunnen gebruiken bij bewoners en personeel van de woonzorgcentra, omdat de tests iets minder gevoelig zijn.

27 reacties

  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    oei; dan zitten de topsporters binnen 2 maanden zonder .... hoe gaan ze dan de voetbal nog in leven kunnen houden ?  Want een sporter is toch prioritair tov een gewone werkende mens die de economie moet doen draaien. Gelukkig hebben we Jambon (Minister-president van de Vlaamse Regering), die kan het goed uitleggen waarom we géén verdere stappen ondernemen en als men hem volgende week vraagt waarom hij dat deed dan weet hij wéér van niets (remember Chovanec)
  • Jurgen De doncker

    3 jaar geleden
    Nicole mijn kids hebben astma geen haar op men hoofd dat denkt dat ze oma en opa niet meer mogen zien.kinderen worden niet ziek als je dat nu of niet door hebt.ongelooflijk hoe bang ze de mensen gemaakt hebben. Gelukkig is van Gucht toch nog iets beter en een mindere paniekzaaier. Gebruik je verstand en je kan iedereen zien dat je wil .
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Wij blijven in onzen’bubbel’ enkel buiten om inkopen te doen geen bezoek van kinderen en kleinkinderen want die hebben astma ik zou het niet over m’n hart kunnen krijgen om die eventueel te kunnen besmetten  en een sneltesten enkel als t verplicht moest worden 
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Gewone mensen die in aanraking zijn gekomen met besmette personen worden niet meer getest en kunnen gans hun gezin besmetten maar de rijke sporters worden bijna iedere dag getest dus zoals altijd de elite eerst en de rest kan stikken en betalen
  • Sven Stolk

    3 jaar geleden
    Beke, zit nog steeds in het spel? Te begrijpen? Blijkbaar is dit België. Zegt beleid dat de bevolking geen geloof meer heeft. 1 analyse doen ze correct in 2020 het politiek spel. Burger gelooft niet meer in hun politiek maar politiek snapt het niet. Ben je trots om Belg te zijn? Al lange jaren is dit land geen democratie meer. Burger het volk betekent niets voor hun beleid. Zo voelt die burger zich. Wat is België eigenlijk?