Sophie Haesendonckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Haesendonckx. © Karolien Coenen

Jagers worden jonger en vrouwelijker: “Oude papzak die vanop stoeltje het bos leegschiet, dat beeld klopt niet meer”

Hij: 26 jaar en onderwijzer in een Freinetschool. Zij: drie maanden zwanger en ex-vegetariër. Niet meteen de typische profielen als je aan jagers denkt. En toch trekken zowel Jasper als Sophie dit weekend veld en bos in om een fazant of een everzwijn te schieten. “De jacht biedt een antwoord op tal van maatschappelijke vragen: gezond eten, natuurbeheer, dierenwelzijn.”

50 reacties

  • Robin Van Eycken

    2 jaar geleden
    Als ik kon kiezen, zou ik liever dat everzwijn zijn dat een mooi leven heeft gehad dan dat varken dat heel zijn leven in een veel te kleine stal heeft moeten doorbrengen. De mensen die tegen de jacht zijn, zijn die dan ook vegetarisch? Denk even wat verder na. Wilde dieren krijgen tenminste nog een kans.
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    Vroeger zag men enkel boeren, de veldwachter en jagers in het veld. Vandaag wordt de open ruimte werkelijk opgeeist door wandelaars, fietsers, recreanten en groene jongens. Overal zwerfvuil en hondenstront. Als 5e generatie-landbouwer moet ik me geregeld verantwoorden aan onverdraagzame verwende groene wandelaars wat ik op de veldwegen verloren heb met mijn jeep. Het einde van de beschaving.
  • Harry Vermeulen

    4 jaar geleden
    Die dit is ook niet flatterend. Kan beter dienst doen als vogelverschrikker. Wordt naast zo iets wakker.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Een paar jaar geleden, hebben die zogenaamde natuurbeheerders er nog mee gedreigd, om mijn hond, die trouwens altijd aangelijnd is, af te knallen, als ik me tijdens het jachtseizoen nog in het bos, notabene op officiële wandelpaden, zou vertonen.Dat is de manier waarop ze de natuur beheren.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Er is jacht en er is jacht. Fazanten kweken en uitzetten om dan te schieten is geen jacht. Echte jacht is de plaats innemen van wolf, lynx en beer die er niet zijn en als een roofdier op te treden om de surplus aan herten en everzwijnen weg te nemen. Die jacht is nodig om een evenwicht te houden. Wie dat niet snapt, begrijpt niks van de natuur.