De Nederlandse koning Willem-Alexander en Máxima.
Volledig scherm
De Nederlandse koning Willem-Alexander en Máxima. © EPA

Waarom de toespraak van koning Willem-Alexander en Máxima zoveel reactie uitlokt in Thailand

RoyaltyDe videoboodschap waarin koning Willem-Alexander (53) zegt ‘spijt’ te hebben van zijn herfstvakantie in Griekenland lokt heel wat reactie uit in Thailand. Op sociale media wordt de Nederlandse vorst vergeleken met de eigen Thaise koning Vajiralongkorn (68), die dit jaar al 277 dagen ‘op vakantie’ was en amper 19 dagen in eigen land. De omstreden Thaise koning spendeert quasi al zijn tijd in een luxehotel in Duitsland, waar hij omringd wordt door tientallen minnaressen.

9 reacties

  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Het plebs is niet veel beter natuurlijk.  Als de 'gewone' mensjes nog maar net terug zijn van vakantie boeken ze al hun volgende reisje.  Een deel van het plebs kijkt neer op de rest van het plebs wanneer ze NIET vijf keer per jaar naar een of ander exotisch oord afreizen.  Aan die collectieve reisgekte is door corona gelukkig tijdelijk een einde gekomen, maar het lijkt me naïef te denken dat dit nooit meer zal terugkeren. 
  • Jean Schepens

    4 jaar geleden
    die royals toch ... een anachronisme uit lang vervlogen tijden ...ge moet het de fransen toch nageven ; de grote kuis in 1789.nonkeljean
  • luc caels

    4 jaar geleden
    Echt een schande dat hij Nederlanders vraagt thuis te blijven, maar zelf op vakantie gaat in een luxehotel.
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Wat was eigenlijk het probleem. Ze gingen gewoon naar hun eigen woning in Griekenland. En sommigen noen dat schandalig gedrag. Huh?
  • Frank Kaczorowski

    4 jaar geleden
    Als ze niet betrapt waren zaten ze er nu nog. Wat interesseert hun wat de bevolking denkt.