Brandende kaarsen om hulde te brengen aan Samuel Paty.
Volledig scherm
Brandende kaarsen om hulde te brengen aan Samuel Paty. © REUTERS

Vader van leerling blijft aangehouden in onderzoek naar onthoofding van geschiedenisleraar

De vader van leerling Brahim Chnina, die woensdag in verdenking gesteld werd wegens "medeplichtigheid aan terroristische moord" in het onderzoek naar de dood van leraar Samuel Paty in Conflans-Sainte-Honorine, is vrijdag in voorlopige hechtenis genomen, zo is van het nationale antiterreurparket en van zijn advocaat vernomen.

7 reacties

  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Dat mensen zo geloven in iets dat niet bestaat Er is geen enkel bewijs dat die zogezegde goden bestaan hebben. Deze godsdiensten zijn allemaal gemaakt om de mensen in lijn te houden en te onderdrukken .
  • Norbert Van Leuven

    4 jaar geleden
    Hoop dat hij mee verantwoordelijk gesteld word aan de moord ook dat de familie hun Franse Nationaliteit verliezen want voor zo mensen is er geen plaats in een Europees land met vrijheid van meningsuiting.
  • Evan De Jongh

    4 jaar geleden
    Die vader heeft steunbetuigingen gekregen omdat zijn dochter geschokt was door de cartoons, die ze eigenlijk zelfs niet gezien heeft want ze was niet op school die dag wegens ziekte. Mensen oproepen actie te ondernemen tegen die leraar en dan geschokt zijn als zoiets gebeurd. Als we dat niet geloven zal hij of zijn advocaat ons wel iets anders wijsmaken. Ze zijn toch allemaal zo onschuldig en benadeeld en gediscrimineerd hé.
  • Robin Verheyden

    4 jaar geleden
    waarom gaan ze niet naar een land waar hun idealen heersen ? als ik ergens ben waar ik de normen en waarden niet kan aanvaarden, dan ga ik daar weg. maar de waarheid is dat ze hier het systeem willen veranderen. ze nemen er rustig de tijd voor en doen dat stapje voor stapje. hij is blij genoeg met de afloop in die zaak. de rest is advocaten taal
  • Pieter Vankamp

    4 jaar geleden
    20 jaar bak en dan familie uitwijzen, op de zwarte lijst voor europa en gedaan.