©  BELGA

Boeman Mertens verbrodt het feestje van Westerlo na late gelijkmaker

In zijn tweede wedstrijd na de Covid-19-perikelen bleef Westerlo opnieuw op een gelijkspel steken. In de tweede helft zette het een scheve situatie recht onder impuls van Christian Brüls die twee perfecte assists afleverde. Met zijn tweede doelpunt van de avond bezorgde Lennart Mertens de bezoekers toch nog een koude douche. Maandag kan Westerlo revanche nemen in een inhaalwedstrijd tegen datzelfde Deinze.

De surprise van de chef bij Westerlo was de basisplaats van Simon Paulet. Voor de 20-jarige middenvelder, die tijdens de winterstop van vorig seizoen de beloften van Swansea ruilde voor Westerlo en ook een verleden heeft bij de beloften van Club Brugge, waren het de eerste minuten in een competitieduel in het geel-blauwe shirt. Ook Igor Vetokele stond aan de aftrap. Maxime Biset en Kader Keita betaalden het gelag voor het gelijkspel in Lommel. Bob Peeters koos in tegenstelling tot de drie vorige competitiewedstrijden voor twee in plaats van drie centrale verdedigers.

©  BELGA

Atabey Ciçek zorgde voor de eerste dreiging in het Burgemeester Van De Wielestadion van Deinze. Zijn schot ging in de vijfde minuut voorlangs. Aan de overkant kende Lennart Mertens, vorig seizoen 28 doelpunten in 24 wedstrijden voor Deinze in eerste nationale, geen genade. Hij devieerde een pass van Jannes Vansteenkiste met de borst in duel. De bezoekers leken wat aangeslagen. Want tot twee keer toe kwam Bafode Dansoko gevaarlijk opzetten. Net voor het halfuur stak Westerlo opnieuw de neus aan het venster. Ambroise Ghobo vuurde een pegel af. William Dutoit reageerde attent. In de rebound trapte Lukas Van Eenoo over. Ronald Vargas zorgde voor het laatste wapenfeit uit de eerste helft. Na een mooie individuele actie had zijn schot met links te weinig power.

Westerlo kwam geprikkeld uit de kleedkamer na de pauze. Een aangesneden vrije trap van Christian Brüls vanop rechts werd van dichtbij door centrale verdediger Pietro Perdichizzi in doel verlengd. Deinze kreeg het steeds moeilijker. Westerlo rook bloed. Maar echte kansen bleven aanvankelijk uit. Tot Brüls in minuut 72 gevaarlijk uithaalde. Zijn schot spatte tegen de rechterpaal uiteen. Pech voor de Kemphanen. Drie minuten later verhinderde opnieuw de paal een doelpunt voor de bezoekers. De ingevallen Tuur Dierckx kopte tegen de vervloekte rechterpaal. Het was wachten op een nieuwe flits van Christian Brüls. Hij speelde twee spelers van Deinze door de benen en zijn strakke voorzet vanop de achterlijn werd door Igor Vetokele binnen gewerkt. Westerlo leek de schaapjes op het droge te hebben. Dat was zonder de onvermijdelijke Mertens gerekend. Hij kopte aan de tweede paal een voorzet overhoeks binnen. Lang hoeft Westerlo niet te treuren want maandag wacht een inhaalwedstrijd in het Kuipje tegen ... Deinze.

©  BELGA

DEINZE: Dutoit, De Looze, De Witte, Blondelle, Vansteenkiste, Van Walle, Neto, Le Postollec, Vargas, Dansoko, Mertens

WESTERLO: Özer, Remmer, Soumah, Perdichizzi, Mabea, Paulet, Brüls, Van Eenoo, Gboho, Cicek, Vetokele

VERVANGINGEN: 58’ Le Postollec door Lecomte, 66’ Gboho door Dierckx, 76’ Vargas door Schils, 81’ Neto door Tarfi, 90’ Vetokele door Abrahams

DOELPUNTEN: 18’ Mertens 1-0, 47’ Perdichizzi 1-1, 77’ Vetokele 1-2, 87’ Mertens 2-2

GELE KAARTEN: 43’ Neto, 72’ Brüls