Het proefvaccin van Johnson & Johnson
Volledig scherm
Het proefvaccin van Johnson & Johnson © AP

Johnson & Johnson hervat weldra klinische proeven met vaccin

Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson bereidt zich voor om de klinische proeven met een mogelijk coronavaccin te hervatten. Dat meldt het bedrijf vrijdag. De testen werden vorige week tijdelijk stilgelegd omdat één van de deelnemers ziek is geworden. 

4 reacties

  • Rik Vrachten

    3 jaar geleden
    Sarah , ik geef jou 500% gelijk ! En voor de rest schoenmaker blijf bij uw leest !!! Ik zelf ben vrachtwagenchauffeur , dus absolute leken in deze moeten mij ook niet zeggen hoe ik moet werken ! Dus aub mensen spreek nu toch enkel waar jullie enig verstand van hebben , en zwijg voor de rest !!
  • Stefaan Walravens

    3 jaar geleden
    ‘De overheid’, wie is dat ? Voor deze organisatie is de winst van banken en investeerders de prioriteit, niet de gezondheid van de sponsors-belastingbetalers. Men wil deze wel niet laten uitsterven, maar een paar meer of minder... En van die oude, die toch maar geld kosten, mogen er gerust wat minder zijn. Daar kan ´hoogopgeleid niet tegenop.
  • Sarah Petronella

    3 jaar geleden
    Beste Philippe, omwille van confidentialiteitsredenen kan er geen ander bedrijf dit onderzoek doen. Dit onderzoek wordt door hoog opgeleide artsen gedaan en wees maar zeker, deze data worden volledig naar de overheid gerapporteerd. Er kan niet zomaar data vervalst worden. U moet u dus geen zorgen maken elk product dat uiteindelijk op de markt komt door een farmaceutisch bedrijf wordt heel hard onder de loop genomen door ook zeer hoog opgeleide mensen bij de overheid
  • Philippe De Naeyer

    3 jaar geleden
    Begrijp ik het goed dat het J&J zelf is dat het onderzoek doet? Natuurlijk vinden ze dan geen bewijs dat de ziekte veroorzaakt werd door het vaccin. En zelfs zo niet, geen bewijs vinden, wil nog niet zeggen dat het wel de oorzaak was. 
  1. Vergeetachtigheid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziekte: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”
    PREMIUM

    Vergeetach­tig­heid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziek­te: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”

    Een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen kwam tot een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 is de verandering in gedrag of vergeetachtigheid mogelijk niet het werk van dementie maar van een zieke lever. En die leveraandoening kan men behandelen. Maar wat zijn de wetenschappers precies te weten gekomen tijdens hun onderzoek? Om welke leveraandoening gaat het dan precies? En wat houdt de behandeling in? HLN wetenschapsjournalist Martijn Peters licht de studie toe.
  2. 2,5 procent van de mannen heeft een ‘micropenis’: “Een goeie diagnose is alles, want in bepaalde gevallen kan je wel degelijk iets doen”
    PREMIUM

    2,5 procent van de mannen heeft een ‘micropenis’: “Een goeie diagnose is alles, want in bepaalde gevallen kan je wel degelijk iets doen”

    “It’s not the size of the ship but the motion of the ocean.” Het is een zinnetje dat uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent) frequent bovenhaalt bij bezorgde mannelijke patiënten. “Vaak is penisstress nergens voor nodig, maar toch komen er ook regelmatig mannen op consultatie die wél over een micropenis beschikken”, zegt hij. Wanneer spreken we officieel over een micropenis? Vormt dat gebrek aan lengte een probleem bij seks en vruchtbaarheid? En kan je er iets aan doen?