Erika Vlieghe is ongerust en hamert er nog eens op: we moéten onze contacten echt drastisch verminderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe is ongerust en hamert er nog eens op: we moéten onze contacten echt drastisch verminderen. © BELGA

INTERVIEW. Professor Erika Vlieghe: “Het was voor virologen vechten tegen de bierkaai, en zie waar we nu staan”

"We gedragen ons best weer zoveel mogelijk zoals in maart en april", zegt Erika Vlieghe. Voor een totale lockdown pleit de professor infectieziekten niet, maar ze vreest dat de maatregelen die de regering nu genomen heeft nét niet streng genoeg zijn. "Ze zullen alleen werken als we er ons allemaal heel strikt aan houden."

133 reacties

  • Dirk Kindt

    4 jaar geleden
    Je kan in deze rampsituatie enkel mensen helpen door ze NIET te helpen.
  • Michael Buvens

    4 jaar geleden
    Tegen de bevolking vrijdag op Terzake komen verkondigen dat je 'oogst wat je zaait' is een behoorlijk agressieve daad. Mensen blijven dat niet nemen. Kranten en televisiestations lijken wel een heimelijk pleier te hebben door steeds ergere cijfers mee te geven. Bij sommigen werkt dat, bij de meerderheid niet, wel integendeel. Die gaat zich heel onveilig gedragen. Als de scholen dan ook nog open blijven, dan moet er toch niet zoveel aan de hand zijn, of lijkt het dweilen met de kraan open. 
  • Henri Levich

    4 jaar geleden
    Zoals er nu maatregelen worden genomen zal men volgend jaar net zover staan als Vandaag. Doordat de bevolking kort op elkaar woont is enkel een Volledige Lock-down, langer dan 1 maand, de oplossing. Vanuit een EU-lidstaat komt gister de melding dat er in een provincie 65 gemeenten op lock-down zijn gegaan. Die gemeenten zijn zoals eilanden in het landschap en worden gecontroleerd door politie en militairen, wat in Belgie onmogelijk is. UIteindelijk is men 7 maand verloren door onbekwame politici
  • Marina Vanhoet

    4 jaar geleden
    Idd onze nieuwe regering lijkt dus niet in staat de nodige maatregelen te nemen luisteren niet naar de virulogen doen gewoon hun ding te ,weinig krachtdadig en dit ten koste van de dokters en verplegend personeel,verkeerde leiding dus....noodregering plaatsen met mensen die weten waarover ze spreken.  Ons beleid lijkt niets meer te weten dan wij de burgers...zielig!!!Hoeveel mensen moeten nog ziek worden of overlijden voor ze het snappen en haar op hun tanden krijgen in actie treden !!!
  • Dirk Magelinck

    4 jaar geleden
    “Blijf in jullie kot”zo simpel is het alleen essentiële verplaatsingen niet moeilijk heel simpel en iedereen begrijpt het.