Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

Carl Devos: “De opeenstapeling van allerlei beperkingen voelt al aan als een lockdown”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl

20 reacties

  • Frans Van Hoyweghen

    4 jaar geleden
    Ik lees hier regelmatig dat de Belgen zijn wereldkampioen in het foefelen, maar gaat het in andere landen zoveel beter. ik denk het niet.
  • Dick De Zeure

    4 jaar geleden
    De meeste mensen zijn van goede wil en volgen de regels maar moeten boeten voor de minderheid die er vierkant zijn voeten aan veegt! Zolang wij niet allemaal massaal aan hetzelfde zeel trekken zal dit virus van geen wijken weten. Er is niemand die dit leuk vind maar het is nu eenmaal zo en enkel door de krachten te bundelen kunnen we dit virus op termijn verslaan.
  • jozeg de boeck

    4 jaar geleden
    Dit is nog een slechtere en meer verwarrend communicerende regering als de vorige
  • Guy Bekaert

    4 jaar geleden
    Deze nieuwe federale regering heeft blijkbaar niet geleerd uit de fouten van hun voorgangers . Hou de lagere scholen en noodzakelijke bedrijven open . Verplicht thuiswerk voor wie dit mogelijk is , laat alleen noodzakelijke verplaatsingen toe laat winkelen toe met 1 persoon en sluit de zaken waarbij afstand houden niet mogelijk is . Het is kwart na twaalf , doe jullie werk waarvoor jullie dik betaald voor worden !
  • Jonny Van den Bruel

    4 jaar geleden
    Als ieder voor z'n eigen deurtje veegt, blijft heel het straatje schoon, zegt men. Ook in coronatijden dragen we zelf een grote verantwoordelijkheid in ons gedrag. Ik zie mensen die terecht wegbleven uit sommige winkels, cafés en restaurants waar men het niet nauw nam met regeltjes of die niemand beleefd durfden terechtwijzen. Anderen steunen voorbeeldige zelfstandigen. Maar, ondanks een prima inzet, kan je soms nog 'corona-pech' hebben.