Een verpleegkundige aan het werk op de Covid-afdeling in het Luikse ziekenhuis CHR Citadelle.
Volledig scherm
Een verpleegkundige aan het werk op de Covid-afdeling in het Luikse ziekenhuis CHR Citadelle. © BELGA

OVERZICHT. Dramatische cijfers stijgen verder: vrijdag 585 ziekenhuisopnames, dinsdag meer dan 15.400 besmettingen

Afgelopen dinsdag is bij 15.432 mensen in ons land het coronavirus vastgesteld, waarmee het gemiddeld aantal besmettingen fors verder door blijft stijgen en nu boven de 11.000 uitkomt. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 585 nieuwe opnames in een dag tijd. Het is van de piek in de eerste golf begin april geleden dat dat er nog zo veel waren. 

66 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Het wordt uitkijken wanneer het debat eindelijk open zal gevoerd worden. Dan zal blijken wat de realiteit is. Nu gaat het over de waanzin van het moment dat mensen de angst hebben dat ze zouden sterven aan iets wat ze geeneens weten maar ze benoemen als COVID 19. Pure waanzin omdat steeds dezelfde in media het woord nemen. Cijfers van opnames zijn geen barometer evenals het aantal besmettingen dat niet zijn. PCR test meet enkel dat je een vrius hebt. We hebben duizenden virussen. 
  • dirk janssens

    3 jaar geleden
    Hoe zijn die cijfers per regio?
  • JOHAN VANBEKBERGEN

    3 jaar geleden
    Om dit in te perken zou men moeten overgaan tot een geldboete van1.000 euro voor het niet naleven van de coronaregels. Deze boete zou men kunnen afkopen door een volledig weekend te gaan werken op de afdelingen waar besmette personen liggen. Hij of zij zou dan kunnen zien wat "hun" gedrag allemaal teweegbrengt. 
  • luc van pelt

    3 jaar geleden
    Goe bezig regering waar niemand voor gekozen heeft , tis wel heel duidelijk wat hier prioriteit is , economie en nog eens economie , halsstarrig volhouden aan jullie halve idiote maatregelen om zeker geen gezichtsverlies te lijden en jullie fouten en blunders lang genoeg ontkennen zodat de onnozele burger op de duur het toch allemaal gelooft , we zullen jullie herdenken in 2024 .
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Vraag me af waarom hier zoveel mensen vragen naar een volledige lockdown?! Als men de 4 regels correct opvolgt met name mondmasker correct dragen, min. 1,5 meter afstand, regelmatig handen desinfecteren bubbel beperken naar 1 of 2 mensen, dan heeft men een minieme kans om besmet te geraken! Maar ja, diegenen die dit niet deden zijn nu effectief besmet en liggen eventueel in het ziekenhuis! Eigen schuld dit bult!