De voorsteven van de boot bleef onder de brug vast zitten.
Volledig scherm
De voorsteven van de boot bleef onder de brug vast zitten. © Joris Rombaut

Aftellen naar nieuwe Meulestedebrug na zoveelste defect: “Maar we gaan schade sowieso nog herstellen”

GENTFile. Dat wordt de komende tijd het codewoord in de omgeving rond de Meulestedebrug nadat er zaterdag een schipper tegen een brugdeel voer. De schade is “aanzienlijk”, maar hoelang de brug afgesloten blijft zal volgende week pas blijken. Een ding is zeker: het aftellen naar de nieuwe brug is nu echt wel begonnen.  

  1. MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholomeus (52): “Al die goeie restaurants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholo­meus (52): “Al die goeie restau­rants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”

    Gentenaar Wim Bartholomeus (52) leeft voor de muziek. Officieel is hij ere-advocaat, maar hij kiest resoluut voor een bestaan op de planken. Hij heeft het van geen vreemden, hij is de zoon van de levende legende Willy Bart, die in zijn gloriejaren het voormalige café Den Tartuffe tegenover het stadhuis platspeelde met zijn Café Chantant. Wim is daarnaast ook bassist bij Biezebaaze en The A-Ties, lijkt altijd goedgezind en zit vooral nooit om ‘wat aangebrande klap’ verlegen. “We gaan het niet over politiek hebben, maar de uitbreiding van het fietspadennet: dat hebben ze nu wel nekeer goed gedaan.” Dit is zijn Gent.
    Gent