Drie Lamborghini’s raken elkaar. 

VIDEO: zware crash leidt tot half uur uitstel van de 24 Uur van Spa, Dries Vanthoor geeft op

24 Uur van Spa -

De start van de 24 Uur van Spa, voorzien voor 15.30 uur, is met een half uur uitgesteld door een zware crash in het voorprogramma. Drie Lamborghini’s reden op elkaar, maar niemand raakte zwaar gewond.

Marc Cornelissen/AS

Het ging helemaal mis tijdens een race om de Lamborghini Trofeo, verreden in het voorprogramma van de ardennenklassieker. Tussen de haarspeld van La Source en de Raidillon reden drie Lambo’s naast elkaar. Ze haakten ineen en een van de wagens vloog over de omheining, de andere crashten in de muur. Raul Guzman werd naar het ziekenhuis gebracht met een beenblessure. Jonathan Cecotto en Kevin Gilardoni bleven ongedeerd.

Door herstellingen aan de vangrails werd de start van de 24 Uur uitgesteld tot 16 uur. In de eerste ronden nam polesitter Raffaele Marciello met zijn Mercedes de leiding, tot de safety-car de race neutraliseerde wegens een ongeval.

Nog in het voorprogramma eindigde Ugo de Wilde tweede in de Formule Renault Eurocup. Na zijn derde plaats van vrijdag was het zijn beste weekend van het seizoen voor onze landgenoot. De zege was voor Alex Quinn, de ploegmaat van De Wilde bij Arden. Zij maakten de goed geïnspireerde keuze voor regenbanden.

Vanthoor uitgeschakeld

Dries Vanthoor, één van de kandidaten voor de zege in de 24 Uur van Francorchamps, mocht al na zes uur wedstrijd zijn koffers pakken. Zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Kelvin van der Linde moest zijn Team WRT Audi parkeren met aandrijvingsproblemen. Tot dan hadden Vanthoor en co zich zowat de hele wedstrijd in de top 5 kunnen handhaven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer