Oud-president Barack Obama op een campagnemeeting voor Joe Biden in Miami.
Volledig scherm
Oud-president Barack Obama op een campagnemeeting voor Joe Biden in Miami. © AFP

Obama: “Trump verknoeide coronabeleid totaal”

Oud-president Barack Obama vindt dat zijn opvolger Donald Trump totaal heeft gefaald in zijn aanpak van de corona-epidemie. "Het idee dat het Witte Huis iets anders heeft gedaan dan dit ding volledig verkloten is nonsens", zei hij in Miami op campagne voor zijn toenmalige vicepresident, de Democratische kandidaat Joe Biden.

37 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Kevin Noël, het voorzien van voldoende middelen daarentegen voor zowel de zorgverlening (ziekenhuizen, leger hospikken/tenten, mondmaskers, ...) als financieel was een FEDERALE taak. De staten beslissen over het toepassen van lockdowns. Laat daar politieke 'willekeur' (en economisch zelfbelang) een belangrijke rol gespeeld hebben.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Inderdaad Ivan de ridder: Europeanen mochten de VS ook niet binnen maar voor de UK (de zwaarst besmette regio na Italië en Spanje) was er geen enkel probleem.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    André Sneddam, Trump grijpt ook graag terug naar die reisban vanuit China. Welke maatregelen heeft hij verder genomen echter? Geen antwoord op te geven. Trouwens die inperking was ontoereikend, AMERIKANEN mochten nog zonder probleem heen en terug reizen, zonder enige controle. Dit was de zoveelste crisis waar hij absoluut tekort heeft geschoten.
  • Lucie Vervaeke

    4 jaar geleden
    Obama, de beste president ooit heeft recht van spreken, meer zelfs, hij moet zich laten horen om die dorpsidioot af te serveren.
  • Leo FREDRIX

    4 jaar geleden
    Ik vind het helemaal niet kunnen dat een ex president actie komt voeren tegen de huidige president.Waar is Obama mee bezig? Preken kan ie wel, regeren is andere koek. Of, hoe sterk Trump wel is wanneer de tegenstreven nood heeft aan ex presidenten voor wat de oude man zelf niet kan....