Direct naar artikelinhoud
Ziekenhuizen

Ziekenhuis in Mol voert opnamestop in na coronabesmettingen op gewone afdelingen

ZiekenhuisBeeld Peter Vanderveken

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol heeft een opnamestop ingevoerd. Behalve voor pediatrie en materniteit gebeuren er tijdelijk geen dringende opnames. Ziekenwagens worden afgeleid naar andere ziekenhuizen. De beslissing komt er nadat op verscheidene afdelingen patiënten met een coronabesmetting zijn geweest.

De voorbije week zijn er enkele patiënten op ‘gewone afdelingen’ in het ziekenhuis geweest die besmet bleken te zijn met corona. “Drastische maatregelen werden genomen door een strenge isolatie in te voeren, iedereen te testen en grondige ontsmetting van alle ruimtes in te voeren”, klinkt het in het Heilig Hartziekenhuis. “Maar dit zorgt voor een onverwachte en tijdelijke overbelasting van de desbetreffende diensten. Om kwaliteitsvolle zorg te kunnen blijven bieden, dienen enkele diensten een opnamestop door te voeren.”

Volg alle ontwikkelingen omtrent Covid-19 in onze liveblog.

Noodgevallen

Patiënten voor de afdelingen pediatrie en materniteit kunnen nog wel naar het Heilig Hartziekenhuis in Mol komen voor een dringende opname. Andere noodgevallen die een opname vereisen, zullen doorgestuurd worden naar de ziekenhuizen van Geel, Turnhout en Herentals. “Alle dringende transporten naar het ziekenhuis van Mol worden bijgevolg afgeleid naar de buurziekenhuizen. Een ‘poortfunctie’ van de dienst spoedgevallen blijft wél actief om zo nodig patiënten te stabiliseren of om patiënten die niet via de dienst 112 binnenkomen, op te vangen.”

Maandagmiddag

De tijdelijke opnamestop geldt voorlopig tot maandagmiddag. “Met deze maatregelen stellen de vier Kempense ziekenhuizen alles in het werk om ook in deze ongewone tijden de dringende en noodzakelijke hulpverlening te blijven garanderen. Zo kan er zo snel mogelijk weer naar een normale situatie worden overgegaan.”