Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 20 Vlamingen twijfelde ooit aan zijn/haar/hun gender

Vroeger was er veel taboe rond transgenders. Gelukkig wordt dat steeds meer opengebroken: acht op de tien Vlamingen vinden dat transseksualiteit bespreekbaarder geworden is. Toch is er nog veel werk aan de winkel, want 11 procent vindt ‘het niet kunnen’. Dat toont een nieuwe studie van iVox aan, die werd uitgevoerd in opdracht van JOE voor het radioprogramma ‘Love, Sex & Drama’ met presentatrice Tess Goossens. 

3 reacties

  • Bart Cornelis

    4 jaar geleden
    Dat wil pers en media ons doen geloven. Is het erg om anders te zijn? Nee zeker en vast niet maar het word overal gepredikt alsof het een hype is en dat is verkeerd. Mensen die zeggen genderneutraal te zijn, zijn in mijn ogen aandachtszoekers ofwel ben je man ofwel vrouw en in het andere geval transgender maar waarom je deels man en vrouw wilt zijn begrijp ik nog altijd niet.
  • Dirk Peeters

    4 jaar geleden
    Ik beantwoord nooit enquetes, ongeacht van wie ze komen (school, deur-aan-deur, nationaal instituut van de statistiek, gemeente, ...). M.a.w. dat soort van enquetes geeft resultaten met een foutenmarge die waarschijnlijk zeer groot is en waarmee iedereen zijn groot gelijk kan aantonen.
  • Ilse Verlinden

    4 jaar geleden
    Ik weet niet aan wie ze dit gevraagd hebben, maar de resultaten lijken mij redelijk ongeloofwaardig. De helft vindt een transexueel kind of partner geen probleem? Ik geloof er niks van. Ik ken nog heel wat jongeren die zelfs hun homosexualiteit thuis niet kunnen bespreken....