Parket vraagt 4 jaar met uitstel voor jongeman die meisje (14) verkracht en neersteekt op KTA Wemmel

© KTA Wemmel

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van 4 jaar met uitstel gevorderd tegen S.R., de jongeman die als tiener op het KTA Wemmel een 14-jarig meisje zou verkracht hebben en zou proberen ombrengen hebben. De jongeman werd in 2011 al uit handen gegeven maar pas nu, zeven jaar na de feiten, moet de strafrechter zich over de feiten buigen.

De feiten speelden zich af op 16 september 2009. Na een partijtje tennis op één van de velden van de school, besloten de toen 17-jarige S.R. en zijn 14-jarige tennispartner nog een sigaret te roken. De jongeman probeerde het meisje ook te overtuigen seks met hem te hebben maar toen ze dat weigerde, zou hij haar verkracht en gewurgd hebben. Vervolgens stak hij haar in de hals met een schaar en scherven van een bierglas. Nadien probeerde hij zelfmoord te plegen.

Zowel de jeugdrechtbank als de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep besloten de jonge dader uit handen te geven. Volgens de rechters van de jeugdrechtbank en het hof van beroep ging de jongeman zeer gewelddadig te werk en bleek uit de psychiatrische en psychologische rapporten dat hij weinig empathie toonde tegenover het slachtoffer. Bovendien zou de jongeman sterke tekenen vertonen van een antisociale persoonlijkheid. Binnen het jeugdrecht zou geen aangepaste begeleiding of behandeling meer mogelijk geweest zijn.

Naar Belga kon vernemen, eiste het parket vrijdag 4 jaar cel met uitstel tegen de jongeman. Zijn advocaat vroeg naar verluidt de vrijspraak voor de verkrachting en een herkwalificatie van de andere feiten naar slagen en verwondingen. Het vonnis valt op 17 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen