De druk op ziekenhuizen is groot.
Volledig scherm
De druk op ziekenhuizen is groot. © Photo News

Vlaams anesthesist ziekenhuis Moeskroen trekt aan alarmbel: “We staan aan de rand van implosie”

Wim Bruyneel, een Vlaams anesthesist in het ziekenhuis van het Henegouwse Moeskroen, uitte dit weekend zijn bezorgdheid over de situatie in de ziekenhuizen. Volgens hem verwacht het Moeskroense ziekenhuis tegen volgende week zo’n 160 opgenomen coronapatiënten, en dat is ruim boven de opnamepiek van de eerste besmettingsgolf eerder dit jaar.

13 reacties

  • Wouter Boonstoppel

    4 jaar geleden
    Stop met steeds te zagen over de avondklok, horecamaatregelen, andere maatregelen. Terwijl alle medici, alle verpleegkundigen, alle paramedici verplicht moeten werken en elke dag hun leven moeten riskeren voor u!!!
  • Dirk Gillis

    4 jaar geleden
    We zijn nu al nummer 1 qua sterftecijfers per 100.000 inwoners in heel de wereld. Zijn dit niet dezelfde politiekers die meer dan een jaar geen regering konden vormen. Er moet een lockdown komen voor het ganse land. Alleen dan kunnen we de pandemie de baas en tonen we respect voor de zorgverleners. Ik hoop voor Jambon dat hij nooit voor Covid-19 naar het ziekenhuis moet want als er dan keuze moeten gemaakt worden door de dokters, ziet het er niet goed uit voor hem.
  • raf de geyter

    4 jaar geleden
    we moeten deze situatie zeker niet politiseren. Dat is al gebleken. En wie we zeker niet nodig hebben zijn de economen, de gezondheidseconomen, de angsteconomen, maar de werkelijkheidseconomen. Helaas bestaan deze laatsten niet. Mensen met gezond verstand, uit de realiteit, met inzicht, gewoon diegenen die in de vuurlijn van de eerste golf gestaan hebben. In combinatie met de wetenschappers. 
  • pascal pepermans

    4 jaar geleden
    Ik ben geen expert of viroloog maar hadden we twee hospitalen gehad een Vlaamse en een Franse enkel voor covid dan hadden we dit probleem kunnen vermijden, nu moeten al die ruimtes rondom in quarantaine
  • Gustaaf Temst

    4 jaar geleden
    Ik heb eindeloos respect voor de mensen die actief zijn in de zorg. Vanzelfsprekend voor hun werk die ze elke dag doen. Maar vooral voor de moed om elke dag op dezelfde nagel te kloppen en te getuigen hoe erg we er aan toe zijn, terwijl de politiek hen (heimelijk) uitlacht en weigert te luisteren. Hun geduld is grenzeloos en bewonderenswaardig !