Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Zonnepanelen op bijna 60.000 sociale woningen

De Vlaamse huis­vestingsmaatschappijen willen bijna 60.000 sociale woningen voor­zien van zonnepanelen. Het gaat om een investering van 231 miljoen euro, zo schrijft De Standaard maandag. Huurders zullen tot 30 euro extra moeten betalen per maand, maar zouden dat geld terugverdienen dankzij een lagere elektriciteitsrekening.

14 reacties

  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Mijn moeder moest na vijftig uit haar huis, dat niet meer verhuurd mocht worden daar het niet voldeed aan de norm 2020. Nu staat het al meer dan een jaar te verkormeren samen met 15-tal andere huizen. De enige investering op die vijftig jaar was centrale verwarming.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    binnenkort worden  zonnepanelen  enkel interessant voor wie de energie onmiddellijk kan verbruiken. Ik investeerde mijn luttele spaarcenten niet om productie (gratis) af te staan en energie aan te kopen op andere momenten. De helft ervan afbreken dus :-)  
  • luc meeus

    4 jaar geleden
    Hoeveel sociale woningen staan er niet te verkommeren en zijn slecht geisoleerd. Men zou beter daar iets aan doen.
  • Geert Decru

    4 jaar geleden
    Als de sociale huurders maar dat moeten betalen dan is dat discriminatie ! Een private verhuurder moet alles betalen en krijgt daar niks voor terug. En aan diegene die "denken" dat een huis veel meerwaarde heeft met zonnepanelen, vergeet dat maar.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Rik Van Dijck, de kostprijs van zonnepanelen is dermate gezakt dat ook de gewone werkende mens zich die kan veroorloven, zeker met de premie die volgend jaar gegeven wordt. ‘t Is bovendien een investering die veel meer opbrengt dan een gewoon spaarboekje.