Professor Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Professor Steven Van Gucht. © BELGA

Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen”

Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. “Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië",  zo verklaarde hij op Radio 1 en Qmusic. 

107 reacties

  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    Als je al zelf je eigen kinderen niet kan “opvangen”, waarom heb je er dan in godsnaam ooitvoor gekozen ?  Er zal toch één ouder van de twee (eventueel afwisselend)  de kinderen wel kunnen opvangen zeker. Die lagere scholen moeten gewoon dicht: -12jarigen moeten geen mondmasker dragen (waarom in godsnaam niet ?), hebben geen symptomen, maar besmetten wel iedereen !  Onvoorstelbaar dat hieraan niets gedaan wordt.
  • Marie Natalis

    4 jaar geleden
    Mijn ouders, schoolgaand kind en ik (leerkracht) wonen in hetzelfde huis. Verschillende van mijn leerlingen wonen met of ouders bij hun grootouders in. Of hebben een inwonende grootouder. Of een ouder, broer of zus die risicopatient is.
  • Piet Uytebroeck

    4 jaar geleden
    Wie zijn ouders constant gebruikt als babysit en taxi zou zich moeten schamen. Wie kinderen wil, en heb er zelf 2, moet zen leven inrichten in functie van, en niet andersom. En dat het wel eens onverwacht nodig is, ok. Het leven neemt al wel eens een wending, maar pas je leven aan en ga door, of wil je die ouder zijn die er nooit was voor je kind ?
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Triest maar nodig ; "nood breekt wet" maar het is wel doffe ellende en niet alleen voor grootouders maar tevens voor de kleinkinderen.
  • Luc De Ridder

    4 jaar geleden
    Mijn zoon werkt met ploegen, zijn vrouw is logopediste (voornamelijk voor kinderen) en werkt ook op de middag en na schooluren (tot 20u - 20u30). De kleinkinderen (2,5 en  3,5 jaar oud) zijn quasi dagelijks bij ons (grootouders), en met plezier gedaan. Aan de schoolpoort denk ik dat minstens 60% van de kinderen afgehaald worden door de grootouders. "Schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen" is gemakkelijk gezegd, maar in praktijk zijn grootouders niet uit te schakelen.