“Er is geen plaats meer om er de kantjes af te lopen of voor eigen interpretaties”, waarschuwen de longartsen.
Volledig scherm
“Er is geen plaats meer om er de kantjes af te lopen of voor eigen interpretaties”, waarschuwen de longartsen. © Geert De Rycke

Longartsen roepen bevolking op: “Volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks”

CoronavirusDe Beroepsvereniging van de Belgische longartsen roept de bevolking op om zich strikt aan de opgelegde maatregelen te houden. “We worden weer overspoeld door een toevloed aan patiënten. Er is geen plaats meer om er de kantjes af te lopen”, slaan de longartsen alarm in een open brief.

14 reacties

  • Pascal de haes

    4 jaar geleden
    Hoe zit het met de talrijke buitenlandse truck chauffeurs... Worden die ook getest...
  • Patrick Peeters

    4 jaar geleden
    Hou toch op met de mensen wijs te maken dat ze Kerst zullen kunnen vieren. Zels Pasen zullen we niet kunnen vieren. De mensen zijn het beu om leugens voorgeschoteld te krijgen. En mede daardoor worden de maatregelen niet gevolgd.
  • Josee De coster

    4 jaar geleden
    1 - Begin dan maar al "DIRECT " de grenzen te sluiten ...NU. en weer niet wachten tot vacantie begint. 2.- 1 persoon op bezoek bij een patiente, in een 2 persoonskamer is dus ook telkens 2 bezoekers in dezelfde kamer.en dan maar hopen dat het ook betrouwbaren zijn.dat is een grote schrik telkens weer.
  • Sabine Van de Kerkhove

    4 jaar geleden
    Wie met hartritmestoornissen zonder covid symptomen binnengebracht wordt, leggen ze ook eerst op de covid afdeling, niet moeilijk dat er een overbevolking is.
  • Dirk Poppe

    4 jaar geleden
    Vandaag telefoon gekregen van het ziekenhuis dat de afspraak voor een bronchopie uitgesteld is wegens corona. Dit zijn de richtlijnen die ze gekregen hebben van de overheid. Heb een ontsteking op de longen, is dit niet belangrijk genoeg. Wat zeggen de longartsen hierover.