Coens en De Crem overtreden coronaregels met werklunch: ‘Het zal niet meer gebeuren’

 ©  Twitter / Jeroen Smets

CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is. ‘Het was fout en ik excuseer me daarvoor’, reageert Coens.

(nb)
Bron: Het Nieuwsblad

Twitteraar Jeroen Smets herkende het duo en deelde een foto op sociale media. Bij CD&V zijn ze op de hoogte en ontkennen ze de feiten dan ook niet. Voorzitter Joachim Coens neemt de fout op zich. ‘We hadden dat gezien de omstandigheden beter niet gedaan. En dat zal ook niet meer gebeuren’, reageert Coens. ‘Het ging om een werklunch. Het hotel ligt naast ons hoofdkwartier, en we zouden normaal de lunch afhalen. Maar dan zagen we dat de zaal leeg was en hebben we onze lunch snel ter plaatse genuttigd. Een foute gedachtesprong en dat zal ook niet meer gebeuren. We hadden daar bij moeten stilstaan. Het was fout en ik excuseer me daarvoor.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.