De propvolle trein in het station van Lichtervelde vorige vrijdag. "De deuren van de trein konden amper nog dicht omdat er zoveel volk op zat", klonk het.
Volledig scherm
De propvolle trein in het station van Lichtervelde vorige vrijdag. "De deuren van de trein konden amper nog dicht omdat er zoveel volk op zat", klonk het. © RV

N-VA vraagt noodplanning van NMBS: “Incidenten stapelen zich op"

N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman vraagt dat de NMBS een noodplanning opstelt om overbezette treinen en drukke perrons te vermijden. "De maatregelen zijn onvoldoende. De situatie op de treinen en in stations is vaak niet meer onder controle", klinkt het. 

20 reacties

  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    NMBS en Lijn kapot besparen en dan de mensen uitlachen. Een verschrikkelijke partij.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Vanavond in Ter Zake Prof Van Damme: afstand houden! Frustrerend voor leerlingen secundair die “volle” bussen moeten overslaan en wegens geen afstand “kunnen” houden zelfs met mondmaskers besmetting naar school brengen. Meer bussen inleggen was beloofd, waar blijven ze? Mooi voorbeeld voor de jeugd, regels die ze willen maar niet kunnen houden! Vlaamse regering? 
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Dit is absoluut noodzakelijk en zal veel meer effect hebben dan het sluiten van een coronaproof gezellig restaurantje. Idem voor de bussen van TEC en De Lijn trouwens.
  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Ze weten weer van niets, 't is uitzonderlijk, is er dan echt niemand verantwoordelijk voor zo'n toestanden, is er in het station van Lichtervelde niemand van de spoorwegen die dat ziet en kan ingrijpen, zitten ze echt allemaal aan een bureau grafiekskes te tekenen of wat?
  • Alexa Grieken

    4 jaar geleden
    Er zijn er veel van het leger die maar wat basketten op het pleintje aan de kazerne afgelopen tijden. Misschien eens deze mensen inschakelen om de treinen en bussen te controleren. Dan doen ze ook eens iets nuttigs voor de bevolking. We betalen genoeg aan defensie hiervoor.