"In heel Europa zitten we met hetzelfde probleem: iedereen wil de scholen openhouden, maar het virus haalt ons op dit moment in", aldus Herman Goossens.
Volledig scherm
"In heel Europa zitten we met hetzelfde probleem: iedereen wil de scholen openhouden, maar het virus haalt ons op dit moment in", aldus Herman Goossens. © VTM Nieuws

Microbioloog Herman Goossens: “Nieuwe teststrategie in scholen is absolute noodzaak”

Professor klinische biologie Herman Goossens (UAntwerpen) hoopt dat er van de verlengde herfstvakantie gebruikt wordt gemaakt om na te denken over een nieuwe teststrategie in de scholen. "Dat is de enige kans om ervoor te zorgen dat we de scholen kunnen openhouden, maar we gaan sowieso nog drie tot zes uiterst zware maanden tegemoet", klinkt het.

6 reacties

  • eric eraly

    4 jaar geleden
    Bekijk in gelijk welk land de grafieken; grootste besmettingen komen van scholen, openbaar vervoer en plaatsen waar veel en frequent volk passeert. Kan het nog makkelijker om de juiste beslissingen te nemen?!
  • Wim Vansprinhel

    4 jaar geleden
    Het niet sluiten van scholen gaat achteraf een serieuze vergissing blijken, als een verloren schooljaar belangrijker is dan alle slachtoffers door ze open te houden dan zijn we uitgepraat
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    30/04/2020: Herman Goossens in de Afspraak en in HLN: "Kinderen zijn absoluut geen risico voor volwassenen en zelfs niet voor oudere mensen. Er is nog geen enkele studie die aangetoond heeft dat een kind een volwassene of een oudere persoon besmet heeft”.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Alles onder controle tot begin september en maar blijven roepen dat scholen geen probleem zijn!Dan draaiboek niet toepassen.En voor het toepassen snel de inhoud veranderen van het kleur om dan te schakelen belachelijk gewoon.Ondertussen iedere avond een stads verplaatsing voor avond onderwijs zonder beperkingen!
  • Lieven tanghe

    4 jaar geleden
    Scholen tot nader order sluiten, een verloren jaar is geen ramp .Ik heb 1 jaar legerdienst vervuld en ben er ook gekomen .