Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“België vroeg Nederland om coronapatiënten over te nemen”

België heeft aan Nederland gevraagd om coronapatiënten over te nemen, om de druk op onze ziekenhuizen te verlichten. Maar voorlopig is er in Nederland geen plaats voor hen. Dat heeft Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg in Nederland, vandaag gezegd. Bij de FOD Volksgezondheid en het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) hebben ze geen weet van een expliciete vraag.

18 reacties

  • Louise Mertens

    4 jaar geleden
    wel, vanaf nu , moeten ze ook maar hun eigen Corona testen, zelf uitvoeren en niet in België!Bedankt Nederland!
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Al jaren liggen er Nederlandse patiënten in Klina Brasschaat omdat ze in Nederland op ellenlange lijsten terechtkomen voor hun behandeling, en nu zouden er Belgische patiënten moeten verhuizen naar daar door plaatsgebrek hier, ik zie dat nog niet direct gebeuren!
  • Lieven Cleymans

    4 jaar geleden
    Gisteren en de dag ervoor verschillende betogingen in Brussel? Toch top in deze tijden. Maar geen nood, Vlaanderen zal de zieken wel opnemen in de ziekenhuizen. Regels toepassen hoeft niet.
  • carlo van den hazel

    4 jaar geleden
    Nederland is al 2 weken patienten aan het overbrengen naar Duitsland.....was nochtans hier in het nieuws......echt verbaasd moeten ze dus niet zijn
  • Jan vanderwallen

    4 jaar geleden
    Hadden we niet alles losgelaten in de zomermaanden, dan was dit allemaal niet nodig geweest. De heilige economie hé...