Wim Van Der Borght in zijn restaurant Danieli il Divino.
Volledig scherm
Wim Van Der Borght in zijn restaurant Danieli il Divino. © Photo News

Antwerpse horeca-uitbaters nemen gerechtelijke stappen tegen sluiting: “Als dit blijft duren, gaan heel wat zaken het niet overleven”

AntwerpenDrie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat wegens de verplichte sluiting van de horeca. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg om die beslissing te schorsen. “Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen en een schending van het gelijkheidsbeginsel”, vinden ze.

16 reacties

  • Guy Custers

    3 jaar geleden
    Als dit blijft duren gaan er heel wat MENSEN het niet overleven!
  • andre Van Meirvenne

    3 jaar geleden
    Klacht indienen tegen corona want dat is toch de rede van alle miserie.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Er staat in de wet de verplichting om mensen in nood te helpen, niet om ze naar het ziekenhuis te verhuizen.  Alleen ego denken doet mee aan zulke praktijken. Door high tech zijn er ook veel jobs gesneuveld.. fotografen en heel veel zelfstandige beroepen moesten sluiten en toch vonden ze een andere weg. De pandemie blijft duren zolang er geen "korte metten" mee gemaakt worden.
  • Albert VERBRUGGEN

    3 jaar geleden
    allemaal goed en wel maar waar trek je de lijn? een café die een croque monsieur mag serveren zou dan ook terug open mogen en een ander café niet? Moeilijke oefening. Alles terug open en veel strenger optreden, maar dan vinden velen weer dat het een politiestaat wordt. Nu wordt er veel te veel met 2 maten en gewichten gespeeld.
  • Jef Langenaeken

    3 jaar geleden
    Diegenen die hier het grootste financiële voordeel zullen uit halen zijn de juristen. Op dit moment komt erop aan de pandemie in te dijken en dus moeten alle mogelijke pistes die dat zouden beletten, afgesloten worden. Volg dus de wijze raad van de experten alsook de raadgevingen van de beleidsmensen strikt op. Punt!