NASA
Volledig scherm
© NASA

NASA vindt water op de maan

Amerikaanse onderzoekers hebben nieuw bewijs gevonden dat er water is op de maan. Bovendien blijkt er meer water op de maan te zijn dan verwacht. Dat blijkt uit twee studies die werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature Astronomy’, zo maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend. De onderzoekers ontdekten moleculair water op het maanoppervlak en in gebieden waar water permanent als ijs zou kunnen worden bewaard.

8 reacties

  • Hendrik Engels

    3 jaar geleden
    Ik volg Ben. Een theorie: 3,5 miljard jaar geleden is een komeet met de aarde in botsing gekomen. Puin is samen met water afgesplitst en heeft de maand gevormd. Rest heeft de aarde gevormd zoals ze nu is met water. Een deel is ook de kosmos ingevlogen. meer dan 60% van de maan bestaat uit ijs.
  • Guido De deken

    3 jaar geleden
    Blijf daar weg en los de aardse problemen op ! Het geld hebben we nodig om onze aarde te redden, wie gaat er nu onder een stolp op de maan of mars leven...de mens wordt al depressief als hij 6 maand in zijn kot moet blijven !
  • Jos Swaenen

    3 jaar geleden
    Waarom zo ver gaan zoeken? Hier komt het gewoon uit de kraan. Is dat zo wereldschokkend?
  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Niks complot. Toen was de wetenschap nog niet zover dat ze dat konden ontdekken. In een smartphone zit veel meer technologie dan indertijd in een Apollo. Ze kunnen inderdaad terug en dat zal ook gebeuren. 
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Dit zijn microsocpische Water deeltjes bijna niet te bespeuren , daarom dat ze dit 60j geleden nog niet konden detecteren ! Trouwens er zijn nu satelieten rond de maan en die hebben de landings plaatsen gefotografeerd zelfs de voetsporen zijn nu nog zichtbaar en het autotjes en de lander staan er nog steeds , zelfs met een krachtige grond telescoop kan je ze zien !? Tot zover de complot theorieën ? Waterstof H is het meest voorkomend element in het Universum dus zal water ook veel voorkomen ?