George-Louis Bouchez.
Volledig scherm
George-Louis Bouchez. © Thomas Sweertvaegher

Bouchez waarschuwt: “Maatregelen naleven of nieuwe lockdown, moeilijke situatie zal allicht tot de zomer duren”

“Ofwel leven we met zijn allen de maatregelen tegen het coronavirus na, ofwel komt er een nieuwe lockdown.” Dat laat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vandaag optekenen. En hij gooit er meteen een bijkomende waarschuwing tegenaan. "Het zal niet simpel zijn om daarna snel te beslissen om die noodtoestand weer op te heffen.”

13 reacties

  • Albert Viane

    4 jaar geleden
    Boetes verhogen naar 500 euro, in heel Belgie en veel meer controle op naleving aub.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    @Kim verpoorter, kijk als je de beelden ziet in de meda van de "horeca", dan zie je duidelijk dat er een probleem was. Scholen zijn uiteraard ook een broeihaard. Maar de stijging was al in Augustus ingezet, mensen moesten perse op vakantie gaan dat in combinatie dan met scholen die opengaan, dat zag het kleinste kind al gebeuren in mei/juni. Telewerk hadden ze al lang moeten verplichten, voor de rest van het jaar.  
  • Kim Verpoorter

    4 jaar geleden
    Er worden hier maatregelen genomen die geen zin hebben. De horeca was open sinds juni, de scholen sinds september. De stijging kwam “toevallig” in september. En ze sluiten de horeca ... 
  • Wendy Vandereyken

    4 jaar geleden
    Welke maatregelen? Ik kan het ondertussen niet meer volgen allemaal.
  • Elly Kokke

    4 jaar geleden
    Al van in het begin de maatregelen gevolgd en stipt, maar nu nog een strengere avondklok vind ik niet kunnen, helemaal onwettig in gevangenschap dan, alles behalve dat, dan kan ik niet meer onze eenzame ouder bezoeken of hij bij ons komen voor de gezelligheid en samen tv kijken, genoeg is genoeg, al de maatregelen leef ik na, maar met deze zal het moeilijk zijn, gewoon een wederzijds bezoekje is dan gedaan, dit is voor vele alleenstaande mensen verschrikkelijk, tv avonden ook verleden tijd.
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. De herfstvakantie verlengd: wat nu met de kinderopvang? En 10 andere belangrijke vragen beantwoord
    PREMIUM

    De herfstva­kan­tie verlengd: wat nu met de kinderop­vang? En 10 andere belangrij­ke vragen beantwoord

    Hoera! Vreugdedansje. Wie schoolkinderen heeft, herkent het tafereel van zondagavond bij het ‘goede nieuws’ van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wellicht wel. De herfstvakantie wordt ook in Vlaanderen verlengd, tot en met 11 november. Maar de mededeling van de minister deed ouders ook massaal in het haar krabben, zo blijkt uit de zowat 1.500 vragen die wij van u ontvingen. Is dit extra vakantie, of moet er aan afstandsonderwijs worden gedaan? Wanneer komt er duidelijkheid over de sportkampen? En hoe zeker is dat de scholen op 12 november opnieuw openen?