Alexandra Mazzarella (53), uitvaartondernemer van uitvaartcentrum Remans & Lantmeeters, stond tijdens de eerste golf in de frontlinie van het zwaargetroffen Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexandra Mazzarella (53), uitvaartondernemer van uitvaartcentrum Remans & Lantmeeters, stond tijdens de eerste golf in de frontlinie van het zwaargetroffen Genk. © Photo News

Begrafenisondernemers willen erkenning als zorgmedewerkers: “Uitvaart is essentieel onderdeel van zorgtraject, alleen worden we zo niet behandeld”

Uitvaartbedrijf DELA geeft aan dat met de tweede coronagolf ook de druk op de uitvaartsector opnieuw toeneemt. Het vraagt dat de overheid begrafenisondernemers als zorgmedewerkers erkennen, zodat ze recht hebben op bijvoorbeeld extra beschermingsmateriaal of met de zorgsector mee als eerste gevaccineerd kunnen worden.

9 reacties

  • Daniel Bamps

    4 jaar geleden
    Wie ooit een familielid verloren heeft en met hen in aanraking gekomen is zal bij nazicht van de factuur wel gezien hebben hoe menslievend begrafenisondernemers wel zijn. Het is 100% business .
  • gustaaf carpels

    4 jaar geleden
    Tja nu niet overdrijven heBegravenisondernemers zijn vooral ontvangers nu zeker Dat ze deze sereen laten verlopen is inherent aan hun werkingMet de doden en hun verdrietige familie en kennissenMaar op het einde brengen ze wel de factuur.
  • Andre Vermeylen

    4 jaar geleden
    Waar gaat het heen iedereen moet tegenwoordig maar erkend worden en natuurlijk met de nodige steun het zal erg worden voor de gewone werkmens?
  • Walter Van Looy

    4 jaar geleden
    Soms lees ik dingen waarvan ik denk :  Zijn de mensen nu helemaal zot geworden ?Dit is er een van.Iedereen die werkt / handel drijft,  mensen verzorgd,  houdt de maatschappij recht.Iedereen komt daardoor in aanmerking om met "voorrang" behandelt te worden.Dat die commerciële bedrijven doen wat ze normaliter doen,  ttz meerkosten doorrekenen aan de klanten
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    De uitvaartsector is één van de weinige sectoren die geen lockdown heeft gekend. In de voedingssector hebben ze ook zelf hun beschermingsmateriaal moeten kopen en ik zie niet in waarom dat voor de uitvaartsector anders zou zijn.  Corona maakt het voor iedereen lastiger en veel mensen verliezen inkomen terwijl dat in de uitvaartsector stijgt. Zielig dat geweeklaag.