Vlaamse regering verlengt omstreden contract voor tracing

Contactonderzoekers aan het werk. ©  BELGA

(pl)

De Vlaamse regering heeft haar contract voor de contact tracing met het consortium van ziekenfondsen en callcenters verlengd tot eind mei 2021. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams Parlementslid Hannes Anaf (SP.A) aan bevoegd minister Wouter Beke (CD&V). Op dat contract is al sinds de start een halfjaar geleden veel kritiek gekomen. De prijs zou te hoog zijn en de resultaten niet goed genoeg.

Desondanks heeft bevoegd minister Beke dat nu verlengd voor de komende zes maanden. Volgens hem zijn de prijzen wel in orde en zijn alle adviezen positief. Bovendien is het volgens Beke nu niet het moment om het geweer van schouder te veranderen. Wel komen er bijkomende inspanningen om de duur van de gesprekken te verhogen, net als het aantal contacten dat mensen doorgeven. Ook wil hij de samenwerking met de gemeentebesturen verbeteren.

Toch is Anaf daarmee niet gerustgesteld. “De contactopsporing verloopt nog steeds mank”, zegt hij. “Daarom zullen wij dit kritisch blijven opvolgen.”

Voor de komende zes maanden voorziet de Vlaamse regering 64 miljoen euro, al zal het precieze bedrag afhankelijk zijn van de evolutie van het virus. Tussen mei en augustus van dit jaar betaalde de Vlaamse regering 16 miljoen euro. (pl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen