Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Belg verkeerd geïnformeerd over 5G

De Belg is verkeerd geïnformeerd over 5G en verliest zich in de grote hoeveelheid informatie over de vijfde generatie van mobiele netwerken. Bijna zes op de tien Belgen zeggen bovendien geen onderscheid te kunnen maken tussen juiste en onjuiste informatie over 5G. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse ConsumerLab-studie van netwerkleverancier Ericsson.

6 reacties

  • Peter Walterus

    3 jaar geleden
    Vroeger hadden we geen telefoons op zak, en was het leven een stuk aangenamer, nu worden we constant lastig gevallen met reclame boodschappen van marketing bureaus en dergelijke.Moeten we steeds op onze hoede zijn dat U gegevens niet gestolen worden, door hackers en dergelijkeSmartphones zijn de pest in onze samenleving en enkel goed voor winstbejag van kapitalisten
  • Joan Lute

    3 jaar geleden
    Vandaag voor eerste keer 5G ontvangst gehad op de OnePlus 8T en eerlijk gezegd zou ik als het landelijke dekking op full speed opteren boven wifi thuis. Cellulair internet is altijd stabieler en sneller als wifi, Thuis met wifi schommelingen tussen 20mbps en 80mbps met internet maxi Proximus en unlimited 5G premium altijd gegarandeerd 200mbps in 5G light.
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Ik merk dat als men 5G promoot men steeds zeer vaag is over de meerwaarde er van. Geef mij 5 nuttige voordelen voor de doorsnee gebruiker die je alleen met 5G kunt. Want op deze moment lijkt 5G mij ook verwaarloosbaar laat staan dat ik hier voor ga bij betalen.
  • Dieter verbeemen

    3 jaar geleden
    Om eerlijk te zijn. De modale belg is er niet veel mee. (Bedrijven daar in tegen wel ...) Ze zouden beter het 4G netwerk eens tegoei uitrollen (op de trein en bus) ipv met iets nieuws af te komen. Welk nut heeft het dat je een video of TV streamt met een  potetie van 12 MB/s  of een +100MB, terwijl een gemiddelde HD stream maar 1-2 MB/s verbruikt. Alsook jaag je het verbruik van je abbonoment er razend snel door ... . 
  • Angelo ledda

    3 jaar geleden
    zie het nut daarvan niet in ...alleen bereikbaar zijn en een bericht versturen voor de rest is het een mp3 speler...