Direct naar artikelinhoud
Terreur

Minstens 7 kinderen gedood en 70 gewonden bij aanslag op Koranschool in Pakistan

Minstens 7 kinderen gedood en 70 gewonden bij aanslag op Koranschool in Pakistan
Beeld AFP

Bij bomaanslagen aan weerszijden van de Afghaans-Pakistaanse grens zijn tal van doden gevallen. In Afghanistan vielen minstens twee doden en 25 gewonden bij een aanslag met een autobom. Een aanslag op een Koranschool in de Pakistaanse stad Peshawar werd minstens zeven kinderen fataal.

en

Volgens Pakistaanse politiebronnen vond de bomaanslag op de Koranschool plaats terwijl kinderen les kregen. De bom zat verborgen in een plastic zak, aldus de politie. 

Een medewerker van een lokaal ziekenhuis meldt dat minstens zeven kinderen om het leven kwamen en zeventig anderen gewond raakten. Veel van de kinderen tussen 8 en 15 jaar die gewond raakten, zouden zich in kritieke toestand bevinden.

Ook in buurland Afghanistan werd er bloed vergoten. Volgens een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken was een speciale eenheid van de politie het doelwit van een aanslag in Khost.

Ondanks een vredesdialoog tussen de Afghaanse regering en de taliban duurt het geweld in het land onverminderd voort. Bij een zelfmoordaanslag van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in de hoofdstad Kaboel werden afgelopen zondag nog 24 scholieren omgebracht en raakten bijna 60 kinderen gewond.

Twitter bericht wordt geladen...