Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoek Test Aankoop: het beste rundvlees koop je bij de slager, biovlees is niet per se gezonder

Wil je de beste kwaliteit van rundvlees? Dan ga je het best naar de zelfstandige slager. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop, na analyse van 39 stalen vlees afkomstig van zowel lokale slagers als supermarkten. De steak van bij de lokale beenhouwer scoort beter naar zowel smaak als kwaliteit toe. Opvallend: biologisch vlees is niet per se lekkerder en gezonder, maar kent dan weer andere voordelen.

7 reacties

  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Er zijn al duizenden onderzoeken geweest naar "bioprodukten" en de uitslag was en is steeds dezelfde, ruim 40% is helemaal geen bio.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    En vergeet niet het Water dat ze in Supermarkt vlees spuiten om meer gewicht te bekomen ? Men zou Vlees verkopen in Supermarkten moeten verbieden enkel nog vlees in speciaal zaken zoals slagerijen ! Beter voor de Dieren en de Mens ! Vlees mag van mij dubbel zo duur worden , dan eten we tenminste op wat we kopen en verdwijnt de verkwisting bij de grote ketens die Heel Veel Vlees weggooien ! Enkel Nog Korte Ketens in de Vlees verwerking !! Brengt ook terug meer Jobs op ! 
  • Marc Puystiens

    4 jaar geleden
    Het beste vlees is het vlees die je niet eet.
  • Tuur schiepers

    4 jaar geleden
    Flauwe kul in het kwadraat; Het enige verschil is dat de steaks in de warenhuizen geprikt worden. Ze zijn dan malser maar de smaak lijdt eronder;
  • Quirynen Roger

    4 jaar geleden
    Het enige wat Biovlees heeft ten opzichte van gewoon vlees is de naam BIO en de prijs dat is al.