Man (34) kritiek na aanrijding door bus

© BFM

Een 34-jarige man uit Berchem is vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij aan de perrons van het Burgemeester Edgar Ryckaertsplein gekneld raakte onder een lijnbus, bij het station Antwerpen-Berchem.

Het ongeval gebeurde rond 21.20 uur, ter hoogte van perron 3. Volgens de getuigen die op de bus richting Edegem en Kontich zaten, kwam de man naast de bus lopen op het moment dat de bus al in beweging kwam om te vertrekken. “Het leek wel of de man probeerde nog op de bus te stappen”, zo luidde het relaas van de getuigen op de bus. “Plots verdween hij uit het zicht. Wellicht is hij gestruikeld en onder de wielen van de bus terechtgekomen.”

Politiewoordvoerder Sven Lommaert bevestigt dat die versie van de feiten wordt onderzocht. “Wat er precies is gebeurd, zal dus uit het onderzoek moeten blijken.”

Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Berchem, raakte levensgevaarlijk gewond. Omdat hij met zijn benen gekneld zat onder de wielen van de bus, duurde het een tijd voor de hulpdiensten hem uit zijn benarde situatie konden bevrijden. “Het slachtoffer is in zeer kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis.”

De politie en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse aan het station van Berchem. De brandweer plaatste een tentje om het gruwelijk tafereel af te schermen van de passanten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen