AFP
Volledig scherm
© AFP

Hoopvol nieuws over Oxfordvaccin: immuunsysteem reageert bij jonge én oudere testpersonen

De onderzoekers achter een potentieel coronavaccin dat ontwikkeld wordt aan de universiteit van Oxford, hebben hoopvol nieuws de wereld ingestuurd na een tussentijdse evaluatie. Het zou zowel bij jonge als oudere testpersonen een respons van het immuunsysteem opwekken.

7 reacties

  • MARCEL GOOSSENS

    3 jaar geleden
    Zelfs na een eventueel "vaccin" zal er niets veranderen !!!Alle coronamaatregeltjes zullen ze voor altijd in stand blijven houden !!!Voor eeuwig zullen we met een muilkorf moeten blijven lopen !!!De politiestaat die ze gemaakt hebben geven ze nooit meer afDe bevolkingscontrole bevalt hen perfect !!!!
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Laat ons vooral hopen dat ieder van deze vaccin in ontwikkeling het halen en niet te veel verwikkelingen met zich meebrengen en ook te verkrijgen zullen zijn voor alle wereldburgers ook al zijn er enkele miljarden teveel voor deze aarde. Deze laatste opmerking is eigenlijk een tegenstelling waarover wijlen prof. E. Vermeersch zich druk kon maken.
  • Etienne Callebout

    3 jaar geleden
    Men zou zich liever nu inzetten op het griepvirus ,maar die is nu voor het ogenblik nog nergens vrij te verkrijgen ,enkel op reservatie en men weet nog niet wanneer die zullen op markt verschijnen daar die nu nog in productie zijn met hogere prijzen tot gevolg .Er zijn er minder besteld dan vorig jaar daar de bestelling voor de Corona moest doorgeven worden en vorig jaar minder griepgevallen waren .
  • Zee Groen

    3 jaar geleden
    Best nuchter blijven. Een reactie van het immuunsysteem is maar 1 aspect van de vele.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Nu gaat alle aandacht naar het Oxford vaccin omdat belangengroepen dit zo willen. Het Pfizer wordt in de vergeethoek gedrumd en over her Russische vacin , daar mag niet over gecommuniceerd worden, zelfs niet hoe het resultaat daarvan in Rusland is.  Onze enige hoop is zo  spoedig mogelijk een vaccin toegediend te krijgen en daar stel je best geen vragen bij van waar het komt en waarom.