Direct naar artikelinhoud
Koningshuis

Koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine afgelopen zondag ontmoet

Koning Albert en koningin Paola met Delphine Boël.Beeld RV

Koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine afgelopen zondag ontmoet. Dat meldt het Koninklijk Paleis.

“Op zondag 25 oktober werd een nieuw hoofdstuk, rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop aangevat”, klinkt het. “Tijdens onze ontmoeting in het kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen.”

“Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben we besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden.”

Lees ook:
De verborgen dagboeken van Delphine Boël: ‘Ik heb nooit een oorlog gewild, ik wilde erkenning’

“Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen”, zegt de koninklijke familie nog.

Twee weken geleden had Delphine al een ontmoeting met koning Filip. Koning Albert reageerde toen al ‘zeer verheugd’ te zijn over die toenadering. De ontmoeting tussen Delphine en haar vader is op zijn minst markant te noemen, nadat het paleis zich jarenlang in stilzwijgen hulde over de buitenechtelijke dochter van koning Albert. 

Begin deze maand werd Delphine Boël erkend als de wettelijke dochter van koning Albert II, na een arrest van het hof van beroep van Brussel. Delphine – die ook de titels ‘prinses van België’ en ‘Hare Koninklijke Hoogheid’ krijgt – veranderde toen meteen haar naam in die van haar vader: van Saksen-Coburg.

Lees ook:
Het Delphine-effect: buitenechtelijke kinderen trekken naar rechter.