Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Overlijdens en besmettingen in Vlaamse woonzorgcentra sterk gestegen

Er zijn de voorbije 24 uur 32 nieuwe overlijdens gemeld van Covid-19-patiënten in de Vlaamse woonzorgcentra. Dezelfde periode een week eerder werden er nog 5 overlijdens toegeschreven aan het coronavirus. Dat blijkt uit de jongste cijfergegevens op de website van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid. 

5 reacties

  • Pat Van Oost

    4 jaar geleden
    De mensen in de WZC mogen nog zo hun best doen, het zit in een klein hoekje. De bewoners moeten verzorgd worden en dit gebeurd allemaal door externe en dus potentiele dragers van het virus. Het personeel zelf, de artsen, de leveranciers van voedsel, het bezoek etc. Ze hebben al een ferme prestatie geleverd om het buiten zoveel WZC te houden vind ik... chapeau, hopelijk houden ze het vol.  
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Als je bezoek en knuffelen nog toelaat, is het niet moeilijk dat er besmettingen zijn. Ik begrijp die mensen wel, steeds alleen zitten is niet leuk.
  • Lucien De Metsler

    4 jaar geleden
    Voila, we zijn er, ik heb het reeds gezegd ze doen niets want ze willen vooral in die rusthuizen grote kuis houden, véél geld gespaart bij de mutualiteiten , en de pensioenkassen !! deze politiekers zouden moeten voor de rechtbank gedaagd worden ! ze laten onze ouders letterlijk "stikken" !!
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.En dan iets verder lees je dat Racing Genk won van Gent. Hallucinant is dat.Alle niet levensnoodzakelijke activiteiten zouden moeten stoppen. Maar ja, er is nogal wat geld mee gemoeid he..
  • Jurgen Herbert

    4 jaar geleden
    Vraag me toch af wie de bewoners van de WZC besmet?! De verzorgers en artsen of de bezoekers of beide? Waarom wordt er hier niet over gecommuniceerd of weten ze (politiekers, virologen, ...) het niet!