Brusselse politiezones beleven rustige nacht bij ingaan van verstrengde avondklok

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Het ingaan van de verstrengde avondklok in het Brusselse Gewest is rustig en zonder incidenten verlopen. Al werden er in de verschillende politiezones wel enkele pv’s uitgeschreven. De avondklok geldt in Brussel nu van 22 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends.

Globaal gezien was het in de zes politiezones van het Brussels gewest een relatief rustige nacht. In de grootste zone van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene werden 25 pv’s opgesteld voor het niet-naleven van de avondklok. In de politiezone Brussel-West werden er afgelopen nacht 18 pv’s opgesteld voor zowel inbreuken op de avondklok als de mondmaskerplicht en de politiezone Brussel-Zuid schreef 13 pv’s uit voor corona-overtredingen.

“Tussen 22 uur en middernacht hebben we meer aan sensibilisatie gedaan, omdat de avondklok pas afgelopen weekend werd aangekondigd”, vertelt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord. “Vanaf middernacht hebben we wel strenger opgetreden. Er werden zes pv’s opgesteld door de agenten van het Covid-dispositief en eentje door een gewone patrouille, zeven in totaal dus.”

De politiezone Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde geeft geen cijfers vrij, maar laat weten dat de avondklok goed gerespecteerd werd en er weinig inbreuken werden. De gecontroleerde voetgangers en weggebruikers konden in de meeste gevallen een geldig attest voorleggen. Bij de politiezone Montgomery tenslotte waren er nog geen cijfers beschikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen