Minister Tinne Van der Straeten.
Volledig scherm
Minister Tinne Van der Straeten. © BELGA

Regering blijft bij sluiting kernreactoren Doel 1 en 2 in 2025

De federale regering blijft bij haar plan om de kernreactoren Doel 1 en Doel 2 te sluiten tegen 2025. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bevestigd in de Kamer.

24 reacties

  • Fernand Beaumonde

    3 jaar geleden
    De vorige keer dat OVLD en Groen in de Regering zaten was een ramp en het gaat nu een nog grotere ramp worden. Kerncentrales sluiten om gascentrales ( CO2 uitstoot, Russisch gas ) te starten die door de gebruiker betaald moeten worden is zowat de grootste KEMEL van de eeuw
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Behoud van werkgelegenheid kan nooit een valabel motief zijn om zich vast te klampen aan verouderde technologie, anders reden we nu nog met paard en kar om de werkgelegenheid van de wagenmakers te vrijwaren. Andere (en betere) productiemiddelen zorgen ook voor werkgelegenheid. Met “onze” kerncentrales genereren we trouwens jaarlijks een miljardentransfer naar Frankrijk, dat mag gaan stoppen.
  • Kim Uyttendaele

    4 jaar geleden
    Zakkenvullers zijn jullie en nu nog een mens zijn brood afnemen! Beseffen jullie wel met hoeveel wij daar werken? Mijn toekomst in gedrang brengen waar ik zo hard voor gewerkt heb zoals vele anderen. Schandalig zijn jullie! Maar ja we zullen het buitenland weer rijk maken en daar gaan schooien. De transfer naar hier is zelfs niet mogelijk op dit moment al eens gedacht hoe jullie België gaan voorzien van elektriciteit? Met windmolens ga je er niet komen hoor en met ons klassieke centrales ook nie
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Kerncentrales sluiten en dan stroom aankopen in Frankrijk, gelevers door kerncentrales. Beter ware het om twee kerncentrales te bouwen, dan waren we verzekerd van onze energie. Met groen gaat alles om zeep.
  • Luc Snykers

    4 jaar geleden
    Ik ben super blij dat ik zonnepanelen heb want als ze de kerncentrales sluiten dan zal geregeld het licht uitgaan .Amaai die groene partij dat was de slechtste uitvinding ooit !!!!